Hyppää pääsisältöön
Miesten on hyvä huolehtia lantionpohjan lihaksista.

Kegel-harjoitus ei ole vain naisille - myös miesten tulisi huolehtia lantionpohjan lihaksista! Katso ohjeet ja miksi!

Lantionpohjan jumppaa suositellaan usein naisille, mutta Kegel-harjoituksista on hyötyä myös miehille. Myös miesten tulis harjoittaa lantionpohjan lihaksia säännöllisesti.

Miehillä lantionpohjan lihakset ympäröivät peniksen tyveä. Vaikka lihaksilla on taipumus heiketä iän myötä, myös muut tekijät, kuten kirurgiset toimenpiteet tai vammat voivat vaikuttaa niihin. Mahdollisia oireita heikoista lantionpohjan lihaksista ovat erektiohäiriöt, sekä inkontinenssi tai kipu seksin aikana tai ejakulaation jälkeen.

Lantionpohjan lihakset kuitenkin palautuvat tehokkaasti treenillä. Fysiologi Sandra Hilton neuvoo myös miehiä kokeilemaan Kegel-harjoituksia, vaikka ne mielletään usein synnyttäneiden naisten puuhaksi. Treeni voi olla hyödyllinen miesten pidätyskyvylle ja seksuaaliselle suorituskyvylle. On myös joitain todisteita siitä, että Kegel-harjoitukset voivat auttaa jopa erektiohäiriöihin. Vaikka Kegel-liikkeet ovat yksinkertaisia, monet ihmiset tekevät ne väärin.

- Virheet koskevat usein väärää muotoa. Saatat käyttää vatsalihaksiasi, pidättää hengitystäsi ja jännittää pakaroita tai sisäreisiäsi lantion lihaksen sijaan, Hilton huomauttaa.

Oikeiden lihaksien löytymiseksi Hilton kehottaa miehiä seisomaan alasti peilin edessä.

- Yritä nostaa kiveksiä käyttämällä lantionpohjan lihaksia, Hilton neuvoo. 

- Toinen tapa löytää lantionpohjan lihakset, on supistaa peräaukon lihaksia kuin yrittäisit pidätellä pierua. Kegel-liikkeitä tehdessä on tärkeää keskittyä siihen, että oikeat lihakset jännittyvät. 

Hilton neuvoo jännittämään lihaksia noin viiden sekunnin ajan. Tämän jälkeen lihaksia rentoutetaan saman verran. Yhteen treeniin kuuluu 10-20 toistoa. Hilton suosittelee 3-4 harjoitusta päivässä, tai ammattilaisten ohjeiden mukaisesti. 

Vaikka Kegel-harjoitukset ovat tehokas tapa vahvistaa lantionpohjan lihaksia, myös muu liikunta tekee niille hyvää:

– Kyykyt, hypyt, juoksu sekä orgasmin saaminen ovat kaikki hyviä tapoja vahvistaa lantionpohjan lihaksia.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!