Tutkijoiden mukaan kondomia kannattaa käyttää aina yhdynnässä.

Käytä aina kondomia - tässä vielä uusi syy!

Hotnow | 23.04.2017 18:05

Kondomia olisi hyvä käyttää aina yhdynnässä. Sen lisäksi, että se ehkäisee suunnittelemattomia raskauksia ja sukupuolitautitartuntoja, ovat australialaistutkijat löytäneet myös kolmannen syyn käyttää kondomia.

Tutkijoiden mukaan yhdyntä miehen kanssa, joka ei käytä kondomia, saattaa häiritä naisen emättimen bakteeritasapainoa. Tasapainon järkkyminen puolestaan kohottaa infektioiden, kuten bakteerivaginoosin ja virtsatietulehduksen riskiä.

Bakteerit siirtyvät peniksestä emättimeen

Melbourne Sexual Health Centren tutkijat tulivat tähän tulokseet tarkkailtuaan 52 naisen bakteeritasapainoa vuoden ajan. Osallistujia, jotka olivat kaikki nuoria naisia, pyydettiin myös pitämään kirjaa seksielämästään.

Kun tutkijaryhmä vertaili naisten seksipäiväkirjoja bakteerinäytteisiin, he totesivat, että samoin kuin sukupuolitaudit, myös ei-patogeeniset bakteerit voivat siirtyä suojaamattomassa seksissä peniksestä emättimeen. 

"Mikrobinen hyökkäys"

Terveen emättimen biomia hallitsee tyypillisesti yksi bakteerikanta. Tutkimuksessa todettiin, että naisilla, jotka olivat suojaamattomassa yhdynnässä, emättimessä oli kuitenkin suurempi määrä kahta eri bakteerikantaa, mikä lisää infektioiden riskiä. Tutkija Janneke van de Wijgert kuitenkin arvelee, että ajan mittaan emätin tottuu pitkäaikaisen partnerin bakteerikantaan:

– Riski on olemassa uuden kumppanin kanssa, sillä kyseessä on mikrobinen hyökkäys emättimeen. Emätin käynnistää immuunivasteen bakteereja vastaan, mikä ​​aiheuttaa tulehduksen.

Lähde: Cosmopolitan

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!