Hotnow

Kannabis voi johtaa hedelmällisyysongelmiin: tekee siittiöistä flegmaattisia!

08.09.2017 22:01

Säännölliset marihuanan käyttäjät saattavat kohdata hedelmällisyysongelmia, toteaa tutkimus.

Kannabiksen säännöllinen polttaminen saattaa heikentää sperman laatua, sillä se voi saada siittiöt "uimaan ympyrää". Kanadalaiset tiedemiehet havaitsivat, että kannabiksen säännöllinen käyttö vähensi siittiöiden määrää jopa kolmasosalla. Lisäksi se vähensi jäljellä olevien siittiöiden liikkuvuutta.

– Kannabiksella on todennäköisesti negatiivisia vaikutuksia, ei ainoastaan ​​siittiöiden määrään, vaan myös siittiöiden toimintaan, kiteyttää tohtori Victor Chow Brittiläisen Kolumbian yliopistosta.

Vaikuttaa muun muassa verenpaineeseen

Tulokset tukevat aiempaa tutkimusta, jonka mukaan kannabis saattaa vähentää siittiöiden määrää miehillä ja häiritä ovulaatiota naisilla. Täyttä varmuutta siitä, miksi kannabis vaikuttaa tällä tavalla, ei ole. 

Tutkijat kuitenkin arvelevat asian liittyvän siihen, että kannabis saattaa kohottaa sykettä ja vaikuttaa verenpaineeseen. Tämän tiedetään lisäävän raskauden aikana riskiä, että lapsi syntyy tavallista pienikokoisempana.

Kannabiksen vaikutuksista on vaadittu lisää tutkimuksia samalla, kun kannabiksen käyttöä laillistetaan useissa Yhdysvaltain osavaltioissa.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!