Töissä.

Kaapissa pysyminen on stressaavaa - tutkija kehottaa: Kerro seksuaalisesta suuntautumisestasi työpaikalla!

17.10.2017 18:30

Työ on tarpeeksi stressaavaa ilman, että taakkaa lisättäisiin oman seksuaalisen identiteetin salailemisella. Sekä työ- että kotielämä kärsivät, kun homoseksuaaliset työntekijät yrittävät piilotella seksuaalista suuntautumistaan töissä, toteaa uusi tutkimus.

– Seksuaalisen suuntautumisen kätkemistä voidaan pitää työn vaatimuksena, koska sinun on piiloteltava asiaa ja kehitettävä strategioita erilaisten ​​pronominien käytöstä siihen, ettet puhu kumppanistasi tai ota häntä mukaasi työhön liittyviin tapahtumiin, sanoo tutkija Rachel Williamson.

– Pyrkimys piilottaa seksuaalinen suuntautuminen esimieheltä vaikuttaa myös parisuhteen onneen. 

Aiemmassa tutkimuksessa on havaittu, että homoseksuaaliset miehet kärsivät todennäköisemmin mielenterveysongelmista vähemmistöryhmään kuulumisen stressaavuuden takia. Stressaavuus korostuu työpaikalla, jos työntekijä kokee joutuvansa salaamaan todellisen minänsä.

Tutkija Malissa Clarkin mukaan sekä miehet että naiset todistetusti hyötyvät siitä, että he saavat ilmaista seksuaalisen suuntautumisensa työpaikalla. Tutkimus paljasti kuitenkin, että miehet kokivat vielä naisia enemmän kielteisiä seurauksia, jos he eivät olleet avoimia seksuaalisesta suuntautumisestaan.

– Tuloksemme selittävät, miksi on niin tärkeää, että yritykset edistävät avointa kulttuuria ja sallivat seksuaalisten vähemmistöjen edustajien ilmoittaa rauhallisin mielin seksuaalisen suuntautumisensa. Se ei ainoastaan ​​edistä hänen omaa hyvinvointiaan, vaan vaikuttaa myös hänen kumppaniinsa, jatkoi Williamson.

Lähde: Health24

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: ALL OVER PRESS

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!