Hyppää pääsisältöön
Seksiongelmat askarruttavat.

Kaamos painaa ja seksihalut hukassa? Lue tästä seksuaaliterapeutin helppo vinkki tilanteen korjaamiseksi!

Kaalimato.comin kyselytytkimus paljastaa, että jostain syystä meitä suomalaisia mietityttävät intiimiasioissa erityisesti seksuaalinen haluttomuus sekä kommunikaatiovaikeudet. Erityisesti halukkuuden katoaminen koetaan ongelmaksi. Lavikaisen mukaan on selvää, että pidemmässä parisuhteessä uutuudenviehätys katoaa ja tämä näkyy ajastaan myös makuuhuoneessa. Tilannetta voi kuitenkin kohentaa hyvällä kommunikaatiolla. 

- Parisuhteessa seksihaluja lisääviä ja ylläpitäviä asioita ovat luottamuksellinen suhde kumppaniin, toisen kohtaaminen ja huomioiminen, fyysinen läheisyys ja koskettelu, avoin keskustelu seksiasioista sekä riittävän tyydyttävä seksi molemmille, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo. 

Seksihalujen katoamisen taustalta voi löytyä myös parisuhteen ulkoisia syitä. Varsinkin stressi ja erilaiset omaan kehoon liittyvät kompleksit voivat tappaa halut. 

- Voit pohtia, mitkä seikat nostattavat seksihalujasi ja pyrkiä lisäämään niitä, Lavikainen lisää

Puhuminen avainasemassa

Itsensä tunteminen on yksi hyvän seksielämän tukipilareista. Lavikainen painottaakin, että jokaisen on syytä itse miettiä, millaisia toiveita ja haluja seksiin liittyy. Kun tietää mitä haluaa, on asiasta helpompi keskustella myös kumppanin kanssa.

- Omista seksihaluistaan kannattaa kertoa kumppanille hellävaraisesti ja positiivisuuden kautta. Myönteistä palautetta on hyvä antaa seksin aikana ja sen jälkeen. Niin sanotut parannusehdotukset kannattaa sen sijaan jättää kertaan, jolloin molemmat ovat vaatteet päällä, hän neuvoo.

Hän muistuttaa, ettei seksiin liittyvä keskustelu ole kertaluonteinen, vaan aiheesta kannattaa puhua kumppanin kanssa usein.  Puhuminen voi aluksi tuntua vaikealta, mutta Lavikainen vakuuttaa, että harjoittelu tekee mestarin tässäkin asiassa.

- On hyvä muistaa, että myös seksistä puhumisen vaikeudesta puhuminen voi johtaa avoimempaan keskusteluun.

Kaalimato.com

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!