fbqIso-Britannian sisäministeriö evää passeja kevytkenkäisiltä! | Seiska
Britannian passeja myönnetään rajoitetusti.

Iso-Britannian sisäministeriö evää passeja kevytkenkäisiltä!

Hotnow | 09.05.2018 19:02

Iso-Britannian passin haluavien kannattaa miettiä kahteen kertaan, ennen kuin he hyppäävät uuden tuttavuuden kanssa sänkyyn. Kevätkenkäisyys saattaa nimittäin johtaa passin eväämiseen, paljastaa tuore raportti.

The Economist kertoo, että passeja on jätetty myöntämättä muun muassa henkilöille, jotka ovat eronneet, tai joiden katsotaan olevan kevytkenkäisiä. Raportin mukaan Iso-Britannian sisäministeriö on evännyt passeja vedoten lausekkeeseen, jossa Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisuutta hakevalta vaaditaan "hyvää luonnetta". Kielteisen päätöksen saaneiden passinhakijoiden määrä on lisääntynyt maassa huomattavasti vuodesta 2012, ja peräti 44 prosenttia kielteisistä päätöksistä liittyi hakijan luonteeseen.

Omituisen ilmiön takana on hallituksen pyrkimys karsia maahanmuuttajien määrä vuodessa alle 100 000:een. Tavoitteeseen päästäkseen hallitus on vaikeuttanut huomattavasti Britannian kansalaisuuden saamista. Passi voidaankin nyt evätä hyvin vähäpätöisten syiden nojalla. Sisäministeriön mukaan muun muassa "juominen", "uhkapelaaminen", "avioero", "kevytkenkäisyys" ja "eksentrinen ulkonäkö" kielivät kaikki huonosta luonteesta. 

Raportin mukaan erään hakijan saama ylinopeussakko toimi kielteisen päätöksen perustana. Muita kielteistä päätöstä selittäviä tekijöitä olivat poliisin antamat varoitukset, myöhästelyt verojen maksamisessa, sekä liian suuret lainat. Suuntaviivoissa nimetään myös hieman ymmärrettävämpiä syitä hakemuksen eväämiselle, kuten terrorismi.

Lähde: The Economist

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!