fbq
Hotnow
05.06.2018 17:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Nainen sai emättimen kalannahasta.
Ilman vaginaa syntynyt nainen sai emättimen kalannahasta - aloitti seksielämän!
Hotnow
05.06.2018 17:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Ilman vaginaa syntynyt nainen on maailman ensimmäinen potilas, jolle kirurgien on onnistunut rakentaa uusi emätin kalannahasta. Uraauurtavaa leikkaus toteutettiin Federal University of Cearan (UFC) yliopistollisessa sairaalassa, Brasiliassa, viime vuoden huhtikuussa. Asiasta on kerrottu julkisuuteen nyt, kun toimenpide on osoittautunut onnistuneeksi ja nainen on päässyt aloittamaan seksielämänsä.

Jucilene Marinho, 23, syntyi ilman emätintä. Lavras da Mangabeirasta kotoisin oleva nainen sai kuulla teini-iässä, ettei hänellä ollut kohtua, kohdunkaulaa tai munasarjoja. Muutoin Jucilene kehittyi normaalisti, ja teini-iässä hän jopa kärsi kuukautiskivuista, vaikka itse kuukautiset puuttuivat. 15-vuotiaana hän sai kuulla, ettei hänellä ollut myöskään emätintä. Tuolloin uutinen syöksi nuoren naisen masennukseen.

Kumppani tukee

Nyt onnensa kukkuloilla oleva Jucilene on harrastanut seksiä ja sanoo tuntevansa itsensä "oikeaksi naiseksi". Hän harrasti seksiä ensimmäisen kerran puoli vuotta leikkauksen jälkeen ja sanoo nyt nauttivansa normaalista seksielämästä. Jucilenen kumppani,  Marcus Santos, 24, on tukenut rakastaan läpi raskaan ja pelottavan prosessin

– Viime vuoden lokakuussa lääkärit antoivat minulle luvan harrastaa seksiä, Jucilene sanoo:

– Aluksi olin hyvin peloissani, koska ajattelin, että se sattuisi ja olin huolissani siitä, että seksi voisi vahingoittaa emätintä. Mutta se oli ihana hetki, koska kaikki meni täydellisesti. En tuntenut kipua vaan ainoastaan nautintoa ja tyydytystä.

Muotti vuorattiin nahalla

Vallankumouksellista toimenpidettä johti gynekologi Leonardo Bezerra. Leikkauksessa emättimen ja peräaukon väliin upotettiin putkimainen muotti, joka on vuorattu sterilisoidulla makean veden kalan nahalla.

Kun kalannahka pääsee kosketuksiin potilaan kehon kanssa, se toimii kantasolujen tapaan ja muuttuu solukudokseksi, joka muodostaa emättimen seinmät. Tohtori Bezerran mukaan hoito on nopeampi, halvempi ja vähemmän invasiivisinen kuin perinteiset Mayer-Rokitansky-Küster-Hauserin potilaiden hoitomenetelmät.

Lähde: Mirror 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »