fbq
Hotnow
09.07.2017 11:01
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Iäkkäät pettävät entistä enemmän.
Ikäihmiset pettävät entistä enemmän - yli 55-vuotiaat uskottomampia kuin nuoret!
Hotnow
09.07.2017 11:01
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Seksi avioliiton ulkopuolella on yleistynyt iäkkäiden joukossa, paljastaa uusi tutkimus Utahin yliopistosta.

Ilmeisesti yli 55-vuotiaat pettävät vaimojaan ja miehiään jopa enemmän kuin nuoret. Tutkimuksessa 20 prosenttia yli 55-vuotiaista amerikkalaisista myönsi ulkoaviollisen seksin. Alle 55-vuotiaista samaa sanoi vain 14 prosenttia.

Vaikka monet iäkkäämmät osallistujat sanoivat olleensa naimisissa 20-30-vuotta, on avioliiton ulkopuolinen seksi lisääntynyt vasta 2000-luvulla. Kiinnostavaa kyllä, samaan aikaan 18-55-vuotiaden joukossa pettämisen määrä on lähtenyt laskuun. Tuloksiin kuuluu kaikki ulkoaviollinen seksi, ei vain pettäminen. 

Tutkijat eivät tiedä, mistä tulokset johtuvat. He kuitenkin arvelevat, että esimerkiksi keski-iän kriisillä saattaisi olla tekemistä asian kanssa. Professori Nicholas H. Wolfinger huomauttaa myös, että 55-vuotiaiden sukupolvi varttui seksuaalisen vallankumouksen aikana, joten tulokset heijastanevat myös sukupolvien välisiä arvomaailman eroja.

– Ei väliä, miten monia polyamorisia suhteita nykyään harrastetaan, vanha kunnon aviorikos tuntuu olevan kasvussa amerikkalaisten joukossa, sanoo Wolfinger:

– Seksuaalisen vallankumouksen aikana kylvetyt siemenet kantavat edelleen hedelmää vanhempien amerikkalaisten keskuudessa.

Hän uskoo tulosten olevan yhteydessä siihen tosiasiaan, että myös ikäihmisten avioerot ovat kasvussa.

– Vaikka avioerot kaiken kaikkiaan ovat laskussa, keski-ikäisten joukossa niin sanottujen harmaiden avioerojen määrässä on nähty hätkähdyttävä lisääntyminen, hän jatkaa.

Lähde: The Independent

Tilaa Seiskan uutiskirje! »