Ikääntyvää vaginaa laiminlyödään!

Hotnow | 20.11.2018 18:33

Ikääntyvää vaginaa laiminlyödään, toteaa uusi tutkimus. Kypsemmät naiset pitävät usein huolta muista, mutta eivät muista huolehtia itsestään; lääketieteellisen Menopause-lehden mukaan emättimen ongelmat jäävät usein diagnosoimatta iäkkäämmillä naisilla.

Vaikka emättimen ongelmat voivat heikentää elämänlaatua, ne jäävät usein hoitamatta, etenkin vanhemmilla naisilla. Emättimen atrofian (VVA) arvioidaan koskettavan jopa 98 prosenttia vaihdevuodet ohittaneista naisista, joista monet eivät kuitenkaan koskaan hae vaivaan apua.

Tutkijoiden mukaan VVA:n kielteiset vaikutukset elämänlaatuun ovat verrattavissa nivelrikon, astman ja ärtyvän suolen oireyhtymän vaikutuksiin.

- Vaikka sekä naiset että heidän terveydenhuollon tarjoajansa ovat usein haluttomia puhumaan asiasta, emättimen atrofia... vaikuttaa elämänlaatuun, itsetuntoon ja intiimeihin suhteisiin, selittää North American Menopause Societyn tohtori JoAnn Pinkerton.

Oireista ei tarvitse kärsiä

VVA:n oireita ovat muun muassa emättimen kuivuus sekä intiimialueiden poltteleminen ja kutina. Oireet johtuvat estrogeenin androgeenin määrän vähenemisestä kehossa, mikä johtaa emättimen seinämien ohenemiseen, elastisuuden menettämiseen ja kuivuuteen.

Tutkijat arvelevat, että ymmärryksen puute johtaa siihen, että naiset luulevat, että oireet ovat välttämätön osa ikääntymistä, vaikka asian ei todellisuudessa tarvitse olla näin.

– Hyvä uutinen on, että on olemassa ilman reseptiä saatavia lääkkeitä, kuten liukasteita ja intiimialueen kosteusvoiteita... jotka voivat lievittää emättimen kuivuutta ja seksiin liittyviä kipuja, sekä parantaa elämänlaatua, Pinkerton vakuuttaa.

Tutkimukseen osallistui yli 2 000 naista.

Lähde: New York Post

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!