Pitkään yhdessä olleet ovat onnellisempia.

Iäkkäät pariskunnat ovat onnellisimpia!

23.12.2018 08:40

Kun kuherruskuukasi on päättynyt ja ensimmäinen ylämäki tulee vastaan, kannattaa malttaa mielensä ennen avioerojuristille soittamista. Uuden tutkimuksen mukaan riidat ovat pelkkä siirtymäriitti ja suhteen paras osa saattaa olla vasta edessä päin.

Kalifornian yliopiston tutkijoiden mukaan iäkkäämmät pariskunnat ovat huumorintajuisempia ja osoittavat enemmän rakkautta toisiaan kohtaan. Tutkijat tulivat tähän lopputulokseen analysoituaan videoita 87 keski-ikäisen ja sitä vanhemman parin keskusteluista. Parit olivat olleet naimisissa 15-35 vuotta. Kumppanien välistä vuorovaikutusta tarkkailtiin 13 vuoden ajan. Tutkijoiden mukaan pariskuntien positiiviset käyttäytymismallit, kuten leikkisyys ja kuhertelu, lisääntyivät vuosien saatossa. Samaan aikaan negatiivinen käytös, kuten puolustuskannalle asettuminen ja toisen kritisoiminen, vähenivät. 

Tulokset haastavat pitkään vallinneen ajatuksen siitä, että tunteet laantuvat ja rakkaus hiipuu ajan myötä. Sen sijaan tutkimus ennustaa pitkille liitoille positiivista kehitysrataa. 

–  Vanhemmat ihmiset vakaassa avioliitossa ovat suhteellisen onnellisia ja kokevat vähemmän masennusta ja ahdistusta. Avioliitto on ollut hyväksi heidän mielenterveydelleen, sanoo psykologian professori Robert Levenson.

Lähde: New York Post

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!