Hyppää pääsisältöön
Seksi maisuu paremmin, kun kunto on kohdallaan.

Hyväkuntoisten suomalaisten seksielämä on parempaa!

Seksi maistuu paremmin, kun on hyvässä kunnossa. Kaalimato.comin tuoreen kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisista nauttii seksistä enemmän ollessaan hyvässä fyysisessä kunnossa.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista 71 prosenttia kokee, että hyvä kunto tuo lisäpotkua myös makuuhuoneeseen, sillä se tekee seksistä entistä nautinnollisempaa. Kunnon merkitys vain korostuu iän myötä, sillä 45–54-vuotiaista suomalaisista peräti 76 prosenttia kokee nauttivansa seksistä enemmän, kun he ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. 

– Keski-iässä moni saattaa huomata, kuinka hyvä fyysinen kunto vaikuttaa positiivisesti myös seksissä koettuun nautintoon. Nuoremmalla väestöllä samanlaista kokemuksen tuomaa vertailupintaa ei välttämättä vielä ole muodostunut, selittää Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Liikunta vaikuttaa positiivisesti kaikilla elämänaloilla

Paitsi että liikunta vaikuttaa positiivisesti fyysiseen kuntoon ja mielialaan, se voi myös nostaa libidoa. Lisäksi hyvä kunto voi edistää henkilön positiivista kehonkuvaa, mikä puolestaan heijastuu positiivisesti seksielämään.

Lavikainen kuitenkin muistuttaa, että seksuaaliseen nautintoon kuuluu muutakin, kuin fyysinen puoli. 

– Siihen liittyy vahvasti myös tunteet itseä ja kumppania kohtaan, läsnäolo sekä riittävä ja hyvältä tuntuva fyysinen ärsyke. Nämä ja monet muut asiat yhdessä määrittelevät, kuinka nautinnolliseksi seksi lopulta koetaan.

Kaalimato.comin kyselyyn osallistui 1000 yli 18-vuotiasta suomalaista.

Lähde: Kaalimato.com

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!