Hankalaa! Tämä mies saa allergiakohtauksen omasta orgasmistaan!

Hotnow | 24.01.2020 16:33

Harvinaisen epäonnekas mies nauttii kyllä seksistä, mutta on allerginen ejakulaatiolle. 25-vuotias kertoo vältelleensä siemensyöksyä, sillä hän kärsii jälkeenpäin flunssaa muistuttavista oireista, kuten aivastelusta ja väsymyksestä. Omituinen tapaus esiteltiin Urology Case Reports-lehdessä.

Hänen oireensa alkoivat teini-iässä ja ne olivat ajoittain niin rajuja, että hän alkoi vältellä itsetyydytystä. Oireet saattoivat alkaa joko päivien kuluttua tai välittömästi siemensyöksyn jälkeen, ja kestää viikosta kahteen viikkoon. Mies tapasi useita lääkäreitä ja tutki ongelmaansa verkossa. Hän kokeili erilaisia ruokavalioita, lisäravinteita ja allergialääkkeitä, tuloksetta.

– Hänen oireensa ovat jatkuneet nykypäivään, eikä sillä, tapahtuuko siemensyöksy masturboinnin kautta vai yhdynnässä, ole merkitystä, kertoo miestä hoitanut tohtori Jose Bolanos.

Lopulta lääkärit diagnosoivat miehellä POIS-oireyhtymän (post orgasmic illness syndrome). Siitä, mikä oireet aiheuttaa, ei ole varmaa tietoa. Jotkut lääkärit uskovat, että POIS-oireyhtymästä kärsivät miehet ovat allergisia omalle siemennesteelleen. Toiset arvelevat, että POIS voisi johtua aivojen kemiallisesta epätasapainosta. 

Hoito paransi elämänlaatua

Diagnoosin jälkeen potilaalla aloitettiin hormonikorvaushoito. Hänelle annettiin kolmesti viikossa pistoksena HCG-hormonia, jota naisen elimistö tuottaa raskauden aikana. Kuuden kuukauden hoitojakson jälkeen mies kertoi olevansa "onnellinen ja masturboivansa useita kertoja kuukaudessa". Hän kuvaili kokevansa yhä lieviä POIS-oireita välittömästi orgasmin jälkeen, mutta oireet hävisivät 12 tunnin sisällä. Mikä tärkeintä, seksiin liittynyt ahdistuksen tunne ei enää piinaa häntä.

Lähde: The Sun

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!