Hotnow

Haluton olo? Rohtosarviapilasta puristetut tabletit saattavat auttaa hekuman sytyttämisessä naisilla!

10.12.2019 22:07

Intialaisesaa ruoassa usein käytettyä rohtosarviapilaa on hyödynnetty kasvirohdosvalmisteissa vuosisatojen ajan. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että siitä saattaa olla hyötyä erektiohäiriöiden hoidossa ja siittiöiden laadun parantamisessa. Nyt espanjalaisen Palaciosin Naisten Terveyden Instituutin asiantuntijat kertovat, että lääkkeestä voi olla hyötyä myös naisille!

Tutkimus

Tutkijat haastattelivat postmenopausaalisia naisia muun muassa heidän seksuaalisesta halukkuudestaan ja kyvystä saada orgasmeja. Tulokset pisteytettiin. Tämän jälkeen osallistujat nauttivat kaksi Libicare-lisäravinnetablettia päivässä kahden kuukauden ajan. Tabletit sisälsivät rohtosarviapilaa, sekä muita lempeä nostattavia yrttejä, kuten neidonhiuspuuta. Tutkijat havaitsivat, että kahden kuukauden jälkeen naisten pisteet olivat parantuneet keskimäärin 25 prosenttia. 

Tutkijat totesivat, että  lääke vaikutti positiivisesti etenkin naisten libidoon.

Asiantuntijoiden mukaan mauste toimii kohottamalla hienoisesti testosteronin määrää, mikä voi lisätä seksihaluja. Seuraavaksi tutkijat aikovat toteuttaa laajemman, lähes 320 naista koskeva tutkimuksen selvittääkseen, voidaanko positiiviset tulokset toistaa myös suuremmassa ryhmässä.

Lähde: The Sun

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!