Että mitä? Lähes puolet uskoo, ettei suostumusta saa perua, kun vaatteet on riisuttu!

Hotnow | 26.09.2018 21:03

Suostumuksen tärkeyden luulisi olevan viimeistään #MeToo-kampanjan myötä kaikille selvä. Silti Family Planning Associationin kyselyyn vastanneista, 2 000 henkilöstä lähes puolet ajatteli, ettei suostumusta voi perua enää siinä vaiheessa, kun vaatteet on riisuttu.

Brittitutkimukseen osallistuneista henkilöistä 47 prosenttia katsoi, ettei seksistä sovi kieltäytyä enää siinä vaiheessa, kun molemmat ovat alasti. Mikä vieläkin huolestuttavampaa, 9 prosenttia sanoi, ettei suostumusta voi perua, jos toinen osapuoli on tarjonnut illallisen tai drinkit. Family Planning Associationin päällikkö Natika Halil pitää tuloksia huolestuttavina.

– On ollut rohkaisevaa nähdä viimeisen vuoden aikana tapahtunut kulttuurinen muutos yhteiskunnassamme, jossa vaaditaan parempaa ymmärrystä ja suostumuksen kunnioittamista. Mutta on todella huolestuttavaa, että kaikenikäiset ihmiset ajattelevat, että suostumusta ei saisi perua joissakin tilanteissa, kommentoi Halil:

– On aina hyväksyttävää kieltäytyä sellaisesta seksuaalisesta toiminnasta, jonka kanssa et ole sinut, tilanteesta riippumatta. Ja on yhtä tärkeää kuunnella ja kunnioittaa kumppania, jos hän haluaa keskeyttää.

Laissa tehdään selväksi, että suostumuksen saa vetää pois missä tahansa vaiheessa, vaikka kesken seksin. FPA toivoo, että tämä käytäntö olisi myös sosiaalisesti hyväksytty ja pyrkii valistamaan etenkin nuoria suostumukseen liittyvissä kysymyksissä.

– Meidän on annettava nuorille sekä tietoa että työkaluja, jotta he voivat tunnistaa, mikä on ja ei ole suostumusta, Halil sanoo. 

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!