Hyppää pääsisältöön
Google osaa neuvoa käyttäjiä.

Etsitkö netistä apua tai neuvoja seksiin? Tässä vinkkejä!

Google on parempi neuvomaan ihmisiä seksissä kuin Siri, tutkimus toteaa.

Tutkijat vertasivat Googlea ja Applen Siriä selvittääkseen, kumpi tarjosi käyttäjille totuudenmukaisempaa tietoa seksiin liittyvissä kysymyksissä.

Tutkijat totesivat, että perinteinen Google-haku antoi oikean vastauksen kysymyksiin 36:ssa haussa viidestäkymmenestä. Näin ollen sen onnistumisprosentti oli 72 prosenttia. Sirin onnistumisprosentti jäi 32 prosenttiin. Google tarjosi hyödyttömiä vastauksia ainoastaan 8 prosenttia kerroista, kun taas Siri epäonnistui täydellisesti 36 prosenttia kerroista. Google Assistant suoriutui tehtävistä Googlehakuja heikommin, mutta Siriä paremmin.

Tutkijoiden kysymykset perustuivat NHS:n viralliselta sivustolta löytyvään tietoon sekä viimeaikaisiin, seksiä koskeviin uutisiin. Tutkijat hakivat myös seksiin liittyviä opetusvideoita. Yllättävää kyllä, Siri ei löytänyt internetistä lainkaan aiheeseen liittyviä videoita, vaan vastasi: "Minulla ei ole siihen mielipidettä."

– Tuloksemme osoittavat, kuinka tärkeää on parantaa väestön digitaalista lukutaitoa, kommentoi professori Nick Wilson Otagon yliopistosta.

LUE LISÄÄ: Tämä on googlatuin seksikysymys!

Tiedon todenmukaisuus on erittäin tärkeää ottaen huomioon, että taannoisen brittitutkimuksen mukaan lähes puolet kansalaisista hakee terveyteen liittyvää tietoa internetistä.

– Tuloksemme viittaavat siihen, että laadukasta seksuaaliterveyteen liittyvää tietoa on löydettävissä verkosta haettaessa, mutta löytyminen on vähemmän todennäköistä digiassistenttia, erityisesti Siriä, käytettäessä, professori Wilson jatkaa:

– Vanhemmat, jotka eivät kehtaa vastata lapsia askarruttaviin kysymyksiin seksistä, voivat oikeutetusti sanoa: "Kysy Googlelta", mutta emme ehdottaisi Siriltä kysymistä.

Lähde: Metro UK

 

Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!