Hyppää pääsisältöön
Pettämisunet ovat yleisiä.

Eksyikö tuhmaan uneen joku muu kuin kumppanisi? Pitääkö pettämisunista olla huolissaan? Parisuhdepsykologi vastaa!

Tuhmat unet ovat monesti todella todentuntuisia. Pitäisikö siis tuntea huonoa omaatuntoa, jos märkiin uniin eksyy joku muu kuin oma kumppani? Parisuhdepsykologi Karin Anderson Abrellilla on tähän vastaus.

Märkien unien näkeminen kielletyistä henkilöistä on erittäin yleistä. Vuodevaateyritys Leesan kyselyn mukaan jopa 60 prosenttia naisista on nähnyt unia pettämisestä.

Tohtori Abrellin mukaan pettämisunista ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan. Hänen mukaan nämä unet kertovat pikemminkin kuluneen päivän tapahtumista ja ajatuksista kuin seksuaalisista fantasioista. Ex-kumppaniin törmääminen kadulla, tai hänen päivityksensä näkeminen somessa saattavat laukaista unen. Se ei tarkoita, että haikailisit exäsi perään. Mitä todennäköisesti aivosi vain yhdistävät uuden kokemuksen vanhoihin, tuttuihin muistoihin, joita tähän henkilöön liittyy.

Petätkö unissasi jatkuvasti?

Onko henkilö, jonka kanssa petit unessasi, on täysin sattumanvarainen tai kenties julkkis? Todennäköisesti näit metrossa muukalaisen, joka oli mielestäsi hyvännäköinen. Ehkä katsoit illalla elokuvaa, jota tähdittää komea näyttelijä. Aivojen sopukkaan tallentunut muistikuva saattaa ponnahtaa esiin yöllä.

– Ihmiset säikähtävät näitä unia, vaikkei heidän tarvitse, sanoo Abrell.

Sen sijaan, jos petät kumppaniasi unissa jatkuvasti, kannattaa miettiä, onko suhteesi nykyisessä tilassa parantamisen varaa.

Lähde: Women's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!