Huda Kattan sai kritiikkiä blogistaan.

Bloggaajakaunotar valkaisi vaginansa - nettikansa hurjistui lopputuloksesta!

10.05.2018 14:28

Meikkitaiteilija ja Instagram-vaikuttaja Huda Kattan on saanut tällä viikolla kyseenalaista huomiota osakseen. Dubaissa asuva neiti suututti lukijat pohtiessaan intiimialueiden valkaisua blogissaan Why Your Vagina Gets Dark And How To Lighten It.

Lukijat jättivät kohteliaasti huomauttamatta, että emätin sijaitsee naisen sisällä, eikä sille näin ollen tehdä minkäänlaisia vaalennusprosesseja. Sen sijaan kriitikot tekivät selväksi tyytymättömyytensä sen suhteen, että Kattan yleensäkään alentuu mukaan valkaisuvillitykseen.

Naisten intiimialueet ovat tänä päivänä valtavien ulkonäköpaineiden kohteena. Karvoituksen määrä ja malli, häpyhuulten koko ja väri ovat kaikki yksityiskohtia, jotka naisten tulisi sovittaa kauneusmaailman kriteereihin. Huda päätti yhdessä kyseenalaisen vaginaekspertin, tohtori Doris Dayn kanssa auttaa epävarmuudesta kärsiviä naisia valkaisemaan häpyhuulia kotikonstein. Kaksikko kertoo blogissa, miten häpyhuulia voi vaalentaa muun muassa sitruunamehun, jogurtin, kookosöljyn ja munanvalkuaisten avulla. Huda neuvoi lukijoita myös pyrkimään ihannepainoonsa, sillä  "liikapaino voi aiheuttaa kitkaa, joka voi johtaa ihon tummumiseen".

Lukijoiden mielestä oli vastuutonta, että Huda, jolla on 25 miljoonaa Instagram-seuraajaa, vahvistaa naisten tuntemia ulkonäköpaineita kirjoituksillaan. Huda ei allekirjoittanut väitettä, mutta vastasi kritiikkiin puolustamalla tekstiään:

– Arvostamme ja kunnioitamme kaikkien mielipiteitä aiheesta ja haluamme ilmaista, ettei vulvan valkaiseminen ole meistä tarpeellista. Tavoitteenamme on antaa tietoa heille, jotka niin haluavat tehdä, jakamalla asiantuntevan dermatologin neuvoja. Olemme nähneet paljon vaarallisia kotikonsteja internetissä, joten toivoimme, että viestimme tarjoaisi parasta mahdollista tietoa aiheesta.

Lähde: New York Post

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!