Skip to main content
Miehiä piinaa POIS-oireyhtymä.

Amerikkalaismies, 24, on allerginen orgasmeille - näin se ilmenee! "Mietin, tapahtuuko sama kaikille"

Dean oli 13-vuotias, kun hän ensimmäisen kerran masturboi. Välittömästi orgasmin jälkeen hän havaitsi, että hänen energiansa katosi, eikä hänen ajatuksensa tuntunut kulkevan. Jopa puhuminen tuntui vaivalloiselta.

– Mietin, tapahtuuko sama kaikille, mutta kaikki muut vain osaavat kätkeä sen, nyt 24-vuotias Dean toteaa.

Kun hänelle tuli lisää ikää, myös hänen orgasmin jälkeiset oireensa pahenivat. Vaikutukset kestivät jopa päiviä. Deanilla oli korkea libido, mutta hän joutui jatkuvasti punnitsemaan seksin hyötyjä ja haittoja. Lopulta Dean kääntyi Googlen puoleen, josta löytyi äärimmäisen harvinainen sairaus, orgasmin jälkeisen sairauden syndrooma, eli POIS-oireyhtymä.

Hollantilaisen neurotieteilijän, Marcel W. Waldingerin mukaan miehiä piinaavan POIS-oireyhtymän oireet ovat vastaavia, kuin flunssassa.  Ejakulaation jälkeen potilaan yleiskunto heikkenee, ja oireisiin saattaa kuulua nenän vuotamista, silmien kutinaa, lihaskipuja, kurkkukipua ja päänsärkyä, jopa kuumetta. Oireet kestävät tavallisesti joitakin päiviä orgasmin jälkeen. Äskettäin julkaistun tutkimuksen mukaan lääketieteessä tunnetaan noin 50 POIS-tapausta. 

Tutkijat eivät tiedä varmasti, mikä POIS-oireyhtymää aiheuttaa. Yksi mahdollinen selitys on aivojen kemiallinen epätasapaino, toinen taas allergia siemennestettä kohtaan.

– Tällä hetkellä POIS:iin ei tunneta hoitoa, osittain sairauden harvinaisuuden takia, sanoo tutkija Hoang Minh Tue Nguyen.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!