Ystävänpäivä

Amerikkalaiset kyllästyivät kiskurihintoihin - monet säästävät viettämällä ystävänpäivää tavallista myöhemmin!

12.02.2020 19:02

Ystävänpäivä on kauppiaiden rakastama juhla, joka on usein kallista hupia etenkin pariskunnille. Ravintolaillallisista, kukista ja suklaista kertyy helposti suuri loppusumma.

Business Insider kertoi vuonna 2019, että 35-44-vuotiaat amerikkalaiset käyttävät ystävänpäivään keskimäärin noin 279 dollaria eli 256 euroa.

Hintalappua selittää osaltaan se, että kukkakauppiaat ja suklaanvalmistajat tietävät ystävänpäivän lisäävän kysyntää. Siksi monet yritykset korottavat hintojaan ystävänpäivänä. Tilanne muuttuu 15. helmikuuta, kun yritykset haluavat eroon ystävänpäivätuotteiden ylijäämästä.

Fox News kertoo, että hintatietoiset rakastavaiset ovatkin alkaneet viettää ystävänpäivää vasta 15. helmikuuta. Myös asiantuntijat suosittelevat säästämään juhlallisuudet seuraavaan iltaan, jolloin hinnat ovat usein alhaisempia.

Lompakon nyöreistä kiinni pitävien kannattaakin kenties tänä vuonna viettää ystävänpäivää vasta lauantaina. Vieläkin radikaalimmat sivuuttavat kulutusjuhlan kokonaan.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!