Hyppää pääsisältöön
Carrie ja Big ovat eronneet moneen otteeseen.

Älä ota mallia Carriesta ja Mr. Bigistä: On-off-suhde tuhoaa mielenterveyden!

Carrie ja Mr. Big Sinkkuelämää-sarjassa. Ross ja Rachel Frendeissä. On-off-suhteiden draamaa ja romantiikkaa jaksetaan seurata televisiosta vuosikausia. Tosielämässä jatkuva eroaminen ja yhteenpaluu voivat kuitenkin tehdä melkoista tuhoa mielenterveydelle.

Missourin yliopiston tutkijat havaitsivat, että jatkuvaan eroamiseen liittyy useita negatiivisia sivutuotteita, kuten ahdistusta ja masennusta. Tutkijat haastattelivat 500 henkilöä hetero- ja homoseksuaalisista parisuhteista arvioidakseen on-off-suhteiden vaikutusta mielenterveyteen. Löydökset osoittavat, että suhteiden jojottelulla saattaa monesti olla negatiivisia vaikutuksia osapuolten mielenterveydelle etenkin, kun eroon johtavia syitä ei selvitetä perinpohjin.

– Tulokset osoittavat, että ihmisten, jotka jatkuvasti eroavat ja palaavat yhteen, pitäisi niin sanotusti katsoa konepellin alle ja selvittää, mitä suhteessa on meneillään, selittää yliopiston apulaisprofessori Kale Monk:

– Jos osapuolet kykenevät rehellisesti tunnistamaan suhteesta tiettyjä malleja, he voivat ryhtyä tarvittaviin toimiin pitääkseen suhteen hengissä tai päättämään sen turvallisella tavalla. Tämä on elintärkeää heidän oman hyvinvointinsa kannalta. 

"Jos suhde ei ole korjattavissa, älä tunne syyllisyyttä"

Tutkijoiden mukaan syy yhteenpalulle löytyy useinmiten käytännöllisyydestä tai taloudellisista tekijöistä. He kuitenkin varoittavat, ettei huonossa suhteessa kannata roikkua loputtomiin oman mielenterveyden kustannuksella.

– Muista, että on sallittua lähteä myrkyllisestä suhteesta. Jos ei suhde ole korjattavissa, älä tunne syyllisyyttä siitä, että lähdet oman mielenterveydetesi tai fyysisen hyvinvointisi takia, Monk jatkaa.

Lähde: New York Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!