Hotnow

Aiheuttaako seksi tai orgasmi päänsärkyä? Syynä voi olla hengenvaarallinen vaiva!

07.12.2017 17:29

Päänsärkyyn on helppo vedota ennen seksiä, mutta joillekin päänsärky iskee vasta seksin jälkeen. Noin prosentti ihmisistä saa seksistä päänsärkyä. Heistä kolme neljäsosaa on miehiä.

Seksipäänsärkyä on kolmea lajia, sanoo lääkäri Michael Reitano. Lievä päänsärky voi iskeä kiihottuessa. Tällainen särky säteilee yleensä niskan alueelle. Vaikka tunne voi olla ärsyttävä, ei se ole vaarallinen, ja useimmiten se menee ohi tavallisilla särkylääkkeillä.

Toinen, voimakkaampi päänsärky iskee orgasmin aikana ja voi joskus jatkua jopa useita tunteja. Tämän säryn kanssa on syytä suunnata sairaalaan, sanoo Reitano. Vaikka se on harvinaista, joskus särky voi olla merkki jostakin vakavammasta, kuten aivoverenvuodosta. Noin puolet tämäntyyppisiä särkyjä kokevista ihmisistä saavat päänsärkyä myös kuntoillessa. Tämä on merkki siitä, että päänsärky johtuu verenpaineen kohoamisesta fyysisen rasituksen aikana.

Kolmas tyyppi on erittäin harvinainen, ja siitä kärsii vain noin kaksi 20 000:stä ihmisestä. Seksin jälkeen alkava päänsärky pahenee seisomaan noustessa. Särky voi olla voimakasta tai lievää. Mikäli siihen liittyy muita oireita, kuten pahoinvointia tai oksentelua, on syytä vierailla lääkärissä. Tämäntyyppisestä särystä kärsivillä on usein hyvin ohut aivokalvo, jolloin seksin aiheuttama verenpaineen kohoaminen voi johtaa aivo-selkäydinnesteen vuotoon. Tällöin kroonisten päänsärkyjen parantaminen saattaa vaatia kirurgista toimenpidettä, sanoo Reitano.

Seksipäänsärkyyn on olemassa yksinkertainen lääke; selibaatti. Tämä ei kuitenkaan yleensä ole toimiva pitkäaikanen ratkaisu, ja moni löytääkin lyhytaikaisen avun särkylääkkeistä. Päänsäryn lähde on kuitenkin hyvä selvittää lääkärissä, jotta vakavampien ongelmien mahdollisuus voidaan sulkea pois.

Lähde: Men's Health

 
Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!