Hyppää pääsisältöön
Makuuhuoneessa tulee väistämättä eteen ongelmia.

6 seksiongelmaa, joihin jokainen pari törmää!

Kenenkään seksielämä ei kukoista aina. Parisuhteissa tulee väistämättä eteen tilanteita, joissa intohimo kokee kolhuja. Olipa syynä sitten asentoihin kyllästyminen tai stressi töissä, libidon katoaminen voi luoda eripuraa suhteeseen.

– On tärkeää muistaa, että jokainen pari kohtaa tällaisia ongelmia jossain vaiheessa, sanoo parisuhdevalmentaja Lauren Zander.

– Hyvä uutinen on, että rehellisyys, avoimuus ja halukkuus pitää seksielämäsi hengissä ja hauskana, auttaa löytämään ratkaisut.

Alla on kuusi yleisintä ongelmaa, joihin lähes kaikki parit törmäävät.

Väsymys

Kaikki ovat joskus liian väsyneitä ajatellakseen seksiä. Toisinaan väsymystä on kuitenkin helppo käyttää myös tekosyynä.

– Jos sinulla on aikaa katsoa Netflixiä tai selata Instagramia, löytyy aikataulustasi myös puolituntinen seksiin, sanoo Zander.

Zander ehdottaakin merkkaamaan seksin kalenteriin, jotta siitä ei pääse luistamaan. Jos aikataulutetusta seksistä kieltäytyy, joutuu kärsimään rangaistuksen. Sen ei tietenkään kuulu olla mitään kovin vakavaa, mutta esimerkiksi iltaoluen menettämisen vaara voi toimia erinomaisena motivoijana.

Erimielisyydet seksileluista

Usein suhteen toinen osapuoli on sängyssä kokeilunhaluisempi kuin toinen. Kumppanin ehdottaessa seksileluja, voi toinen tuntea, etteivät hänen sänkytaitonsa enää riitä. Koittakaa keskustella asiasta avoimesti, kunnes molemmille on selvää, että lelujen tarkoituksena on vain parantaa seksiä entisestään.

Seksiä on, mutta ei yhteyttä

Usein seksistä tulee ajan myötä rutiinia. Kun ajatukset karkailevat, on tunneyhteyden luominen vaikeaa. 

– Usein seksi tuntuu tyhjältä, koska huomiomme on muissa asioissa sen sijaan, että nauttisimme siitä, mitä tapahtuu tässä hetkessä, sanoo pariterapeutti Stan Tatkin.

Tatkin vinkkaa, että helpoin tapa palautta yhteys kumppaniin, on katsekontakti. Hänen mukaansa tämä simppeli asia unohtuu yllättävän monelta.

Kumppani ei pidä suuseksistä

On haasteellista, jos kumppani nauttii suuseksin saamisesta, mutta ei antamisesta. Hyvässä suhteessa tulisi vallita tasapaino, myös makuuhuoneessa. Keskustelkaa asiasta, ja miettikää, miten suuseksistä saisi entistä mieluisampaa. Kenties voitte kokeilla esimerkiksi ruoalla leikkimistä?

Libidot eivät kohtaa

On yllättävän yleinen ongelma, että toinen osapuoli haluaa suhteessa enemmän seksiä. Asian korjaaminen vaatii hieman tasapainottelua, mutta ongelma on voitettavissa. Vaikka libido olisi hukassa, kannattaa kumppanin kanssa viettää aikaa lähekkäin ja katsoa, mihin asiat johtavat. Kunnioittakaa toistenne toiveita ja yrittäkää löytää kultainen keskitie.

Perhe kasvoi

Lasten hankinnan myötä monen parin seksielämä jää taka-alalle. Kun aika ja uni ovat kortilla, on seksi viimeisenä mielessä. Naisilla voi synnytyksen jälkeen olla myös fyysisiä syitä, miksi seksi ei tule kysymykseen. On aivan luonnollista, että seksin määrä vähenee. Kun viime kerrasta on ehtinyt vierähtää pitkä tovi, koittakaa ottaa suhteellenne hieman omaa aikaa. Palkatkaa lapsenvahti yhdeksi illaksi, jotta pääsette nauttimaan jälleen romantiikasta.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!