Hotnow

5 syytä, miksi penis on violetti!

14.03.2018 21:01

Penis voi vaihtaa väriä. Esimerkiksi kiihottumisen myötä peniksen väri saattaa syventyä. Seksin tai itsetyydytyksen vilkastuttama verenkierto aiheuttaa penikseen tummanpunaisen tai purppuran sävyn. Värinmuutos, joka ei liity kiihottumiseen, saattaa kuitenkin olla syy vierailla lääkärin vastaanotolla.

Men's Health listasi viisi syytä, miksi penis saattaa saada yhtäkkiä violetin sävyn.

Olet satuttanut peniksesi

Kun pienet verisuonet rikkoutuvat, iholle syntyy mustelma. Mustelmia voi syntyä myös penikseen. Raju seksi, tai vaikkapa ikävä välikohtaus vetoketjun kanssa, saattavat aiheuttaa penikseen pientä vahinkoa. Pienet mustelmat kuitenkin paranevat yleensä itsestään muutamassa päivässä.

Olet murtanut peniksesi

Peniksen vakavammat vammat eivät korjaannu itsestään. Vaikka peniksessä ei ole luita, voi kudoksiin tai nivelsitesiin syntyä vahinkoa, joka vaatii kirurgisia toimenpiteitä. Raju seksi on yleisin syy tällaisten vammojen syntyyn. Erityisesti koira-asentoa pidetään peniksen kannalta riskaabelina. Koska erektiossa oleva penis on vähemmän taipuisa, voi yksi väärä liike johtaa murtumaan. Jos penis turpoaa ja muuttuu purppuran sävyiseksi, on syytä kipittää kipin kapin ensiapuun. Asian kanssa jahkailu voi aiheuttaa pysyvää vahinkoa, joka vaarantaa peniksen toimintakyvyn.

Sait allergisen reaktion

Allergisen reaktion aiheuttamaa ihottumaa voi syntyä myös penikseen. Esimerkiksi lääkkeet, kuten antibiootit, asetaminofeeni ja ibuprofeeni, voivat aiheuttaa allergisen reaktion, joka näkyy violettina ihottumana. Jos ihottumaan liittyy kipua, saattaa kyseessä olla  Stevens-Johnsonin oireyhtymä.

Kärsit purppurasta

Pienet verenpurkaumat tai punaiset näppylät peniksen, pakaroiden, jalkojen tai kyynärpäiden alueella saattavat olla Henoch-Schönleinin purppuran oire. Monesti oireisiin liitttyy myös nivelkipua tai vatsakipua. Useinmiten oireet menevät ohi itsestään. Vaikeammissa tapauksissa tilaa voidaan hoitaa tulehduskipulääkkeillä.

Olet saanut sukupuolitaudin

Jos peniksessä ilmenee purppuran sävyisiä haavaumia, ovat herpes tai kuppa mahdollisia syyllisiä. Sukupuolitautia epäiltäessä, on lääkäriin syytä hakeutua pikimmiten. Varhaisessa vaiheessa havaittu kuppa voidaan yleensä parantaa antibiooteilla. Vaikka herpesviruksesta ei pääse eroon, asianmukainen hoito auttaa pitämään oireet kurissa.

Lähde: Men's Health

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!