Hyppää pääsisältöön
Seksielämä saattaa piristyä talviaikaan.

5 syytä, miksi pääset pukille tänä talvena!

Etenkin pohjoisella pallonpuoliskolla, talvi on aikaa, jolloin ihmiset viihtyvät vällyjen välissä. Tämä ei tarkoita ainoastaan kirjojen lukemista villasukat jalassa, vaan tieteen mukaan ihmiset haluavat talvella myös enemmän seksiä.

– Kun ihmiset ovat kylmissään, he kaipaavat lämpöä ja läheisyyttä, selittää psykologian apulaisprofessori ja tohtori Marisa Cohen.

Men's Health listasi viisi tieteellistä syytä, miksi pukille pääsee todennäköisemmin talvella.

1. Kaikki haluavat pysyä lämpiminä

Cohenin mukaan paleleminen on osittain sidoksissa siihen, mitä ajattelemme. Hänen mukaansa sosiaalisen vuorovaikutuksen väheneminen ja yksinäisyyden tunne voivat aiheuttaa ihmisille fyysistä kylmyyden tunnetta.

– Psykologisesti, yhteenkuuluvuuden tunne voi tuoda sinulle fyysistä lämpöä, Cohen sanoo:

– Jos ihmiset ovat kylmissään, tunne muiden hyväksynnästä voi tuoda heille lämpöä.

2. Naiset ovat viehättävämpiä talvella

Vaikka naiset kulkevat kesällä vähissä vaatteissa, ilmeisesti juuri talvivaatetus saa miehet käymään kuumina. Vuonna 2008 Wroclawin yliopistossa, Puolassa tehty tutkimus osoitti, että miehet tunsivat naisten vartaloita kohtaan enemmän vetovoimaa talvella, kuin kesällä. Tutkijat selittivät, että koska ihmiset käyttävät talvella enemmän vaatteita, miehet innostuvat entistä enemmän nähdessään kotona pienenkin vilauksen naisen ihosta. 

3. Miehet ovat kiimaisempia

Tutkijat ovat havainneet, että miesten testosteronitasot ovat huipussaan joulukuussa. Testosteroni on yksi seksihaluihin vaikuttavista hormoneista; mitä enemmän testosteronia, sitä korkeampi libido.

4. ihmiset hakevat lohtua

Syysmasennus on jokaiselle suomalaiselle tuttu ilmiö. On osoitettu, että pimeinä kuukausina ihmiskeho tuottaa vähemmän mielialaan vaikuttavaa serotoniinia. Mielialan laskeminen puolestaan saa meidät hakemaan lohtua ja lämpöä toisista ihmisistä.

– Aivomme tuottavat vähemmän serotoniinia auringonvalon vähentyessä, ja tämän uskotaan lisäävän yksinäisyyden ja masentuneisuuden tunteita talvikuukausina, sanoo tohtori Justin Lehmiller Kinsey-instituutista:

– On mahdollista, että nämä mielialan muutokset herättävät halun hakea yhteyttä kumppaniin.

5. Juhlahumu on tarttuvaa

Joulua markkinoidaan perhejuhlana. Joululahjoja kaupittelevat mainokset vetoavat läheisten väliseen lämpöön ja rakkauteen, ja vaikuttavat alitajuisesti katsojiin. Sinkut saattavatkin alkaa joulun tienoilla haikailla parisuhdetta, ja kumppanin kanssa elävät tuntevat suurempaa tarvetta romanttisiin eleisiin. Siksi joulu onkin kihlausten suurinta sesonkiaikaa. Jouluilo ja loputtomat juhlat kohottavat muutenkin tunnelmaa.

– Osasyy siihen, että harrastamme todennäköisemmin seksiä joulukuussa, etenkin lomien aikana, on se, että monet meistä pitävät taukoa töistä ja koulusta, mikä tarkoittaa, että meillä on vähemmän stressiä, lisää tohtori Lehmiller.

– Ihmiset osallistuvat moniin hauskoihin juhliin, ja se voi olla, että kaikki tämä ilo saa ihmiset oikealle tuulelle.

Lähde: Men's Health

 

Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!