Hyppää pääsisältöön
Seksi voi loppua nuortenkin suhteessa.

25-vuotias Anna kertoo: Tällaista oli elää seksittömässä suhteessa!

Seksitön suhde tuo mieleen ikiajat yhdessä olleen avioparin, jolta lapset ja työ vievät kaiken ajan ja energian. Valitettavasti myös nuoret voivat erinäisistä syistä ajautua seksittömään parisuhteeseen. Tilastojen mukaan millenniaalit menettävät neitsyytensä aiempaa sukupolvea myöhemmin ja harrastavat vähemmän seksiä vuodessa. Kyse ei ole ainoastaan sinkkuja koskevasta ongelmasta, sillä moni parikymppinen elää parisuhteessakin ilman seksiä. 25-vuotias Anna kertoo, millaista se on.

Annan parisuhde kesti kuusi vuotta, mutta seksi loppui jo kahden vuoden jälkeen. Fyysisistä ja psyykkisistä ongelmista kärsinyt kumppani ei ollut kiinnostunut seksistä, ja seksiä saattoi olla kaksi kertaa vuodessa. Seksin tyrehtyminen otti koville, mutta pahinta oli Annan mukaan läheisyyden puute.

– Ajauduimme pisteeseen, jossa jouduin pyytämään häntä harrastamaan seksiä kanssani, mikä oli hyvin demoralisoitavaa. Lakkasin nauttimasta seksistä. En enää kyennyt saamaan oragasmia, koska siihen liittyi niin paljon paineita, Anna selittää:

– Seksistä tuli työtä. Meidän oli pakko tehdä se, koska olimme parisuhteessa. Ajattelimme, että niin kauan kuin meillä olisi edes hieman seksiä, emme joutuisi kohtaamaan sitä tosiasiaa, että suhde oli kuollut. 

Itsetunto mureni

Annan mukaan hänen kumppaninsa ei koskaan tehnyt aloitetta seksin suhteen, mikä alkoi nakertaa Annan itseluottamusta. Hän ei jaksanut enää huolehtia ulkonäöstään ja lisäkilojakin alkoi kertyä. Hän ei yksinkertaisesti tuntenut oloaan arvostetuksi.

– Yritin puhua asiasta hänelle, mutta hän sanoi olevansa vain laiska ja ettei vika ollut minussa. Mutta kun mikään ei muuttunut, tunsin yhä, että minä olin ongelma, nainen kuvailee:

– Kaipasin hellyyttä ja läheisyyttä, koska halusin tuntea oloni rakastetuksi ja haluttavaksi. En ollut tuntenut niin pitkään aikaan. 

Lopulta Anna ja hänen kumppaninsa erosivat. Siinä vaiheessa Annan itsetunto oli pohjamudissa.

– Olin niin tottunut torjuntaan, että se sai minut tuntemaan itseni epäviehättäväksi. Pelkään tuntevani samalla tavalla tulevissa suhteissani. 

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!