Ralph Lauren

Yli 70 luksuskiesiä! Muotimoguli Ralph Lauren omistaa käsittämättömän autokokoelman!

Hllwd | 01.02.2021 19:31

Muotisuunnittelija Ralph Lauren, 81, tunnetaan maailmanlaajuisesta urastaan merkkivaatteiden parissa.

Lisäksi hänellä sattuu olemaan ehkäpä julkimoiden mittavin autokokoelma, jossa huhutaan olevan yli 70 huippuarvokasta menopeliä.

Harvinaisia klassikoita

Erääksi Ralphin lempipirssiksi on kerrottu hänen 1958 Mercedes-Benz Roadster -klassikkoautonsa. Muotimiljoonärin tallissa on kuitenkin iäkkäämpiäkin ajoneuvoja, kuten vuoden 1929 Bentley ”Blower”, jollaista käytettiin aikanaan kuuluisassa Le Mans -autourheilu-kilpailussa.

Onpa Ralphilla myös Porsche 550 Spyder, joka on kuuluisa surullisesta tapaturmasta. Näyttelijä James Dean nimittäin käytti saman mallista autoa ajaessaan kohtalokkaan kolarinsa vuonna 1955. Ralphin omistama Porsche sattuu vieläpä olemaan valmistettu samana vuonna. Kaikkiaan Spyder 550 Porscheja on valmistettu alle sata kappaletta.

Ralph ei arkaile esitellä kaunokaisiaan. Moni luksusautoista oli esimerkiksi näytillä New Yorkin muotiviikoilla vuonna 2017.
Ralph ei arkaile esitellä kaunokaisiaan. Moni luksusautoista oli esimerkiksi näytillä New Yorkin muotiviikoilla vuonna 2017.

Lue myös: Kate suututti huippusuunnittelijan!

Ärhäkkäitä uutuuksia

Ajattomien arvoautojen lisäksi Ralphilla on mieltymys uudempiin vauhtikieseihin. Muotipohatalla on allaan ainutlaatuinen McLarenin valmistama F1 LM, jollaisia on maailmassa vain viisi. Ralphin ärhäkkä 630 hevosvoiman menopeli on vuodelta 1996, ja se oli aikanaan maailman nopein auto.

Yksi Ralphin uusimmista hankinnoista on tiettävästi Ferrarin LaFerrari. Luksusautomalli näki päivänvalon vuonna 2013 ensimmäisenä Ferrarin hybridiautona.

Ralphilla on varaa valita, sillä hänen tallissaan koreilee toinenkin Maranellon ori, joka on kokoelman kallein, 57,6 miljoonan euron 250 GTO.

Kokoelman helmi on ehdottomasti Bugatti-merkkinen loistoauto, joka on mallia 57SC Atlantic Coupe. Hinnaksi sille on arvioitu 33 miljoonaa euroa.
Kokoelman helmi on ehdottomasti Bugatti-merkkinen loistoauto, joka on mallia 57SC Atlantic Coupe. Hinnaksi sille on arvioitu 33 miljoonaa euroa.

Kravateista miljardööriksi

Muotimaailman huippunimellä rahaa riittää kalliimpiinkin autoihin, koska hän on USA:n rikkaimpien miehien joukossa. Viime vuonna hänellä arvioitiin olevan yli 6,7 miljardin euron omaisuus.

Suurin osa miljardöörin tuloista on peräisin Ralph Lauren -merkin vaatteista. Hän myi aikanaan kravatteja ja on sittemmin laajentanut liiketoimintaansa niin muotivaatteisiin kuin hajuvesiinkin.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:All Over Press ja Getty Images
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!