Hyppää pääsisältöön
ASAP

Trumpin virkasyytetutkinta oudoilla urilla: A$AP Rocky mainittu - huippudiplomaatti kertoo erikoisesta puhelusta!

Viime kesänä maailma seurasi, kuinka räppäri A$AP Rocky virui tutkintavankeudessa Tukholmassa. Taustalla oli katutappelu, jonka myötä A$APia epäiltiin törkeästä pahoinpitelystä. Seiska seurasi tapausta tarkkaan, voit lukea kaikki uutiset aiheesta tästä.

Soppa sakeni heinäkuussa, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump soitteli Ruotsin pääministeri
Stefan Löfvenille, ja pyysi A$APin vapauttamista. Löfven kertoi ensin Trumpille ja sitten koko maailmalle, että Ruotsin kaltaisessa demokratiassa poliitikot eivät voi ohittaa viranomaisia tai vapauttaa ketään tutkintavankeudesta. 

Lisäksi Trumpille valkeni, että A$AP ei voi päästä takuita vastaan vapaaksi, sillä Ruotsissa ei ole Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmän kaltaista takuumenettelyä. Trump nimittäin jopa lupautui itse A$APin "takuumieheksi". Räppäri sai lopulta ehdonalaisen tuomion ja sakkoja maksettavaksi.

A$AP Rocky sai tuomionsa Ruotsissa - uhrille vain reilun tuhannen euron vahingonkorvaukset!

A$AP mainittu jälleen!

Trump itse on tällä hetkellä myrskyn silmässä, sillä hänen toimistaan on meneillään virkasyytetutkinta. Siinä selvitetään, onko Trump käyttänyt presidentin valtaoikeuksiaan epäasiallisesti oman etunsa tavoitteluun. 

Viihdemedia TMZ:n mukaan Trumpin erikoislaatuinen puuttuminen A$APin tapaukseen on yllätten noussut esiin tutkinnassa, sillä Trumpilla oli kesällä asiaa myös Yhdysvaltojen EU-suurlähettiläs Gordon Sonladille, koskien A$APin juttua.

Huippudiplomaatti kertoi kuulemisessa keskiviikkona 20.11, että presidentti soitti hänelle heinäkuun loppupuolella Kiovaan ja  puhui ensisijaisesti räppärin vangitsemisasiasta. Aiemmin kyseisestä puhelusta oli tiedossa, että keskustelu olisi koskenut ex-varapresientti Joe Bidenin ja tämän pojan toimia. 

Yhtä kaikki, Trumpin kannalta huippudiplomaatin vaivaaminen yksittäisen räppärin rikosjutulla näyttää hieman hassulta. 

A$AP Rocky puolestaan on suhtautunut nimensä esiin nousemiseen "välinpitämättömästi".  

Itse virkarikossyytteestä pääsee parhaiten jyvälle Suomen Yleisradion verkkosivujen kautta klikkaamalla tästä. 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Pauli Poutanen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!