Kuva tiikeri Nadiasta, malesialinen New Yorkin Bronxin eläintarhasta. Julie Larsen Maher/Wildlife Conservation Society—AP

Tiikerillä koronavirus! Bronxilaisen eläintarhan asukkaan odotetaan parantuvan

06.04.2020 18:07

Tiikeri Bronxin eläintarhassa, New York Cityssä, on testattu positiivisesti SARS-CoV-2, viruksen varalta, mikä aiheuttaa COVID-19 tartunnan eli Koronaviruksen ihmisellä. Yhdysvaltain maatalousministeriön (USDA) National Veterinary Services Laboratories kertoi asiasta ensin. Ison kissan uskotaan olevan ensimmäinen eläin, jonka tiedetään saaneen virustartunnan Yhdysvalloissa.

Vaikka aikaisemmin tartunta on todettu myös lemmikkieläimissä, asiantuntijoiden mukaan ei ole ilmoitettu tapauksia, joissa kotieläimet levittäisivät viruksen ihmisiin.

Lue myös: Katastrofi uhkaa! Tangomarkkinoiden tulevaisuus vaakalaudalla!

Tiikeri testattiin viruksen suhteen sen jälkeen, kun useat eläintarhan leijonat ja tiikerit alkoivat osoittaa hengitystiesairauksien merkkejä, USDA:n mukaan. Virasto odottaa kaikkien isojen kissojen toipuvan.

Eläintarhaa hallinnoiva villieläinten suojelujärjestö (WCS) tunnisti tiikerin Nadiaksi, joka on 4-vuotias malesialainen tiikeri. Eläintarha kertoi Twitterissä, että Nadialle, hänen sisarensa Azulille, kahdelle Amur-tiikerille ja kolmelle afrikkalaiselle leijonalle, oli kehittynyt kuiva yskä. Koska eläimet on asetettava yleisanestesiaan testin vastaanottamiseksi, hoitava eläinlääkäri päätti olla kokeilematta muita eläimiä USDA:n mukaan.

Kaikki tiikerit asuvat eläintarhan "Tiger Mountain" -näyttelyssä, vaikka näyttelyssä elävä miespuolinen amuritiikeri ei osoittanut WCS:n mukaan mitään oireita.

– "Testasimme kissan varovaisesti ja varmistamme, että COVID-19:sta saamme tietämyksen auttaa jatkuvasti ymmärtämään tätä uutta Koronavirusta maailmassa", WCS totesi lausunnossa.

– ”Bronxin eläintarhassa olevat kissat ovat kokeneet jonkin verran ruokahaluttomuutta, mutta heillä on muuten hyvin eläinlääkärinhoito ja ne ovat valoisia, valppaita ja vuorovaikutuksessa pitäjiensä kanssa. Ei tiedetä, kuinka tämä tauti kehittyy isoissa kissoissa, koska eri lajit voivat reagoida eri tavoin uusiin tartuntoihin, mutta seuraamme niitä edelleen tarkasti ja odotamme täydellistä toipumista. "

Bronxin eläintarhan pääeläinlääkäri Paul Calle sanoi vastauksena ilmeisiin kysymyksiin siitä, miksi tiikeri on testattu viruksen suhteen, kun viranomaiset pyrkivät testaamaan ja toimittamaan harvoja tuloksia ihmisille kaikkialla Yhdysvalloissa. Eläintarhan Twitter-tilille julkaistussa lausunnossa:

– “COVID- 19 testiä, joka tehtiin malesialaiselle tiikerillemme Nadialle, tehtiin eläinlääketieteellisen koulun laboratoriossa, eikä se ole sama testi kuin ihmisille. Et voi lähettää ihmisnäytteitä eläinlääketieteelliseen laboratorioon, etkä voi lähettää eläinkokeita ihmislaboratorioihin, joten testien välillä ei ole kilpailua näiden hyvin erilaisten tilanteiden välillä. "

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Anter Yasa
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!