Hllwd

Tiesitkö? Sons of Anarchysta ja Mayansista tuttu Danny Trejo oli nuorisorikollinen ja linnakundi - tv-tähti kiertää nyt luennoimassa vangeille

10.07.2020 19:50

Sons of Anarchy -menestyssarjasta tuttu Danny Trejo, 76, näytti ruudussa juuri siltä, miltä
latinojen jengipomon pitääkin. Kyseessä ei kuitenkaan ollut taitavan maskeeraajan aikaansaama illuusio
Wanhan Liiton prätkäkoviksesta, vaan karisma ja naamauurteet ovat peräisin eletystä, rankasta ja vaarallisesta elämästä. 

Trejo

Danny (vasemmalla) roolissaan SOA-sarjassa (2011).

BBC:n laaja artikkeli kertoo herran karusta taustasta. Danny Trejo sopii bandiitin rooliin paremmin kuin hyvin, sillä hän todella tuntee alamaailman.

Kalifornian kasvatti ajautui väärille teille jo teini-iässä, varhaisella 1960-luvulla. Huumeiden käyttö ja pikkurikokset veivät Dannyn nuorisovankilaan. Ensimmäinen kunnon tuomio tuli osallisuudesta
aseelliseen ryöstöön. Linnassa nuori mies löysi nyrkkeilyn, jonka myötä hän sai kunnioitusta vankitovereiltaan. Danny muun muassa nousi pahamaineisen San Quentinin vankilan nyrkkeilymestariksi.

Vuosikymmen vaihtui 1970-lukuun, mutta Dannyn tie tuntui nousevan aina uudestaan pystyyn. Pienet ja isot rötökset veivät hänet telkien taa kerta toisensa jälkeen, mutta kun 1980-luku koitti, hän oli tehnyt päätöksen: ei enää huumeita, ei enää tuomioita. Sattuman kaupalla mies pääsi avustajaksi muutamiin elokuvatuotantoihin. Karismaattisen näköinen kaveri kiinnitti tekijöiden huomion ja ura näyttelijänä alkoi pikku hiljaa aueta.

Tätä nykyä hän käy luennoimassa vankiloissa. Danny puhuu omista kokemuksistaan ja siitä, ettei synkimmälläkään hetkellä pidä luopua toivosta.

- Sillä ei ole merkitystä, mistä olet lähtöisin tai tulossa. Se ratkaisee, minne päädyt. Ja sinä päätät sen itse. 

Teksti:Poutanen Pauli
Kuvat:All over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!