fbq
Hllwd
20.09.2018 16:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Norjan prinsessa Ingrid, Tanskan prinssi Christian ja Espanjan prinsessa Leonor
Tältä näyttivät prinsessat ja prinssit pieninä koululaisina - katso nostalgiset kuvat siniveristen ensimmäiseltä koulupäivältä!
Hllwd
20.09.2018 16:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Suomalaiset peruskoululaiset ovat käyneet syyslukukautta jo hyvän tovin.

Elokuun puolella koulunkäynnin aloitti myös Ruotsin prinsessa Estelle, 6. Tytön vanhemmat, kruununprinsessapari Victoria, 41, ja Daniel, 45, valitsi esikoisensa oppilaitokseksi eliittikoulu Campus Manillan.

Estelle aloitti 0-luokan, joka vastaa suomalaista esikoulua.

Ruotsin prinsessa Estelle

Syyskuussa monien eurooppalaisten kuningashuoneiden lapset ovat palanneet koulunpenkille.

Viime päivinä koulunsa on aloittanut muun muassa Belgian kuningaspari Philippen, 58, ja Mathilden, 45, jälkikasvu.

Belgian kuningatar Mathilde, prinssi Gabriel ja prinsessa Eleonore

Myös Espanjan kuningaspari Felipe, 50, ja Letizia, 46, saattoi tyttärensä, prinsessat Leonorin, 12, ja Sofian, 11, kouluun.

Kesälomien päättymisen ja koulun alkamisen kunniaksi muistellaan kuninkaallisten pikkuprinssien ja -prinsessojen ensimmäisiä koulupäiviä.

Norjan kruununprinssipari Haakonin ja Mette-Maritin tytär, prinsessa Ingrid aloitti reippaana koulunsa Askerissa elokuussa 2010. Media pääsi kurkistamaan tytön luokkahuoneeseen.
Espanjan pikkuprinsessa Leonor tallusteli kouluun käsikkäin vanhempiensa, kruununprinssipari Felipen ja Letizian kanssa syyskuussa 2008. Leonor aloitti koulutiensä yksityisessä Santa Maria de los Rosalesin koulussa Aravacassa, joka sijaitsee lähellä maan pääkaupunkia Madridia.
Prinsessa Diana ja prinssi William saattoivat perheen kuopuksen, prinssi Harryn kouluun syyskuussa 1989. Lontoon Nottinghillissä sijaitsevan Wetherby-koulun rehtori oli ovella vastassa koulupukuun sonnustautuneita pikkuprinssejä.
Tanskan prinssi Christian oli vauhdikkaalla tuulella ensimmäisenä koulupäivänään elokuussa 2011. Christian lähti koulumatkalle vanhempiensa, kruununprinssipari Frederikin ja Maryn kanssa kotipihaltaan Amalieborgin linnasta Kööpenhaminassa.
Ruotsin kruununprinsessa Victoria aloitti elokuussa 1984 Smedslättsin koulussa Brommassa. Hallitsijapari Kaarle Kustaa ja Silvia saattoi esikoisensa koululuokkaan, jossa häntä odottivat uudet koulukaverit ja opettaja Ulla Britta.
Hollannin kruununprinssipari Willem-Alexander ja Maxima oli esikoistyttärensä, prinsessa Amalian tukena tämän ensimmäisenä koulupäivänä joulukuussa 2007. Amalia aloitti koulutiensä julkisessa Bloemcampschoolin alakoulussa Wassenaarissa.
Brittiprinssi George asteli viime syksynä ensimmäistä kertaa koulun pihaan käsi kädessä isänsä, prinssi Williamin kanssa. Äiti, herttuatar Catherine ei päässyt saattamaan poikaansa, koska kärsi tuolloin vaikeasta raskauspahoinvoinnista. Vanhemmat valitsivat pikkuprinssin kouluksi arvostetun ja kalliin Thomas’s Battersean yksityiskoulun.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »