fbq
Sussexin herttuapari oikoi protokollaa ulkomaankiertueella – kuvakooste Harryn ja Meghanin ensimmäisestä yhteisestä edustusmatkasta! | Seiska
Hllwd
21.11.2018 10:13
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Sussexin herttuapari Harry ja Meghan
Sussexin herttuapari oikoi protokollaa ulkomaankiertueella – kuvakooste Harryn ja Meghanin ensimmäisestä yhteisestä edustusmatkasta!
Hllwd
21.11.2018 10:13
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Sussexin herttuapari Harry, 34, ja Meghan, 37, tekivät loka-marraskuussa ensimmäisen yhteisen ulkomaille suunnanneen edustuskiertueen.

16 päivää kestäneellä matkalla he osallistuivat yli 70 edustustilaisuuteen ja vierailivat Australiassa, Tongassa, Fidžissä ja Uudessa-Seelannissa.

Britit jännittivät, miten odottava Meghan selviää tiukasta matka-aikataulusta.

– Voin ihan hyvin, mutta olen hieman väsynyt. Adrenaliini virtaa, joten jaksan, Meghan kommentoi vointiaan australialaiselle perheenäidille.

Rentoa menoa

Harry ja Meghan esiintyivät rennosti oikaisten useasti tiukkaa protokollaa. He juttelivat ja kättelivät fanejaan sekä jakoivat runsaasti helliä haleja pikkuväelle.

Saipa australialainen pikkupoika kiskaista Harryn punaista partaakin.

Harryn lapsirakkaus hurmasi britit niin, että he ylistävät jo nyt prinssin olevan maailman paras isä. Herttuaparin esikoinen syntyy ensi keväänä.


 

 

Jos joku uskoi, että saappaanheitto olisi ainoastaan suomalaisten harrastama urheilulaji, niin mitä vielä! Harry ja Meghan pääsivät testaamaan tätä hullunhauskaa lajia Uudessa-Seelannissa, missä saappaanheitto on hyvinkin suosittu harrastus. Meghan osoittautui luonnonlahjakkuudeksi lajissa. Hän nimittäin päihitti mennen tullen puolisonsa leikkisässä kilpailussa.
Harry sai toteuttaa hurjapäisyyttään kiipeämällä Sydneyn tunnetun Harbour Bridgen huipulle. Kiipeilykavereinaan prinssillä oli sotaveteraaneja ja Australian pääministeri Scott Morrison. Yli 1 300 portaan jälkeen porukka pääsi 134 metrin korkeuteen, ja huipulle he pystyttivät Invictus Games -lipun. Esikoistaan odottava Meghan ei lähtenyt testaamaan korkeanpaikan sietokykyään kaarisillalle.
Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että herttuapari jumaloi lapsia. Muksut saivat runsaasti huomiota Harryltä ja Meghanilta, jotka juttelivat, halailivat ja löivät ylävitosia pienten faniensa kanssa.
Harrylle matkan tärkein etappi oli Sydneyssä neljännen kerran järjestetty Invictus Games -kisa. Yli 500 sodassa haavoittunutta veteraania kokoontui kilpailemaan 13 urheilulajissa. – Invictus-perheen ansiosta kisoista on tullut vahvuuden ja kunnian symboli ja antaa uskoa tuleville sukupolville, Harry hehkutti puheessaan. Harry liikkui urheilijoiden ja kannustusjoukkojen mukana ja tsemppasi kisaajia täydellä sydämellä.
Prinssi Harry on vuosia tehnyt työtä hälventääkseen häpeää ja ennakkoluuloja, jotka usein liitetään mielenterveysongelmia sairastavia kohtaan. Kiertueellakaan Harry ei unohtanut tärkeää teemaa. Herttuapari tapasi Sydneyn Bondi Beachillä OneWave-liikkeen hyväntuulisia jäseniä, jotka pyrkivät edistämään ihmisten tietoisuutta mielenterveystyöstä. – Harry kertoi, että avautuminen ja tunteista puhuminen on vahvuuden merkki, ei heikkouden, liikkeen perustaja Sam Schumacher paljasti keskusteluista prinssin kanssa.
Maorikulttuurin vanhat perinteet tulivat herttuaparille tutuiksi Uudessa-Seelannissa.
Uudessa-Seelannissa Harry ja Meghan pääsivät nauttimaan luonnonrauhasta. Rotoruassa pari teki kävelyretken Redwoodin kansallispuiston punapuumetsässä..
Tongassa Harry ja Meghan osallistuivat paikallista käsityötä esittelevään näyttelyyn. Herttupari puettiin asiaankuuluviin vetimiin.
Minne tahansa Harry ja Meghan menivät, heitä odotti sankat fanijoukot. Harry oikaisi protokollassa ja antoi kunnon halauksen teini-ikäiselle ihailijalleen.
Uudessa-Seelannissa paikalliset nuoret esittelivät herttuaparille maskeeraus- ja puvustustaitojaan.