Spice Girls -tähti bulimiastaan: Kukaan ei edes huomannut sitä!

Spice Girls -tähti bulimiastaan: Kukaan ei edes huomannut sitä!

26.08.2016 14:59

Spice Girls -yhtyeestä julkisuuteen noussut Geri Horner kamppaili nuoruudessaan syömishäiriön kanssa.

Geri kertoi Oprah Winfreyn OWN-kanavan Where Are They Now -ohjelmassa elämästään bulimian kourissa. Spice Girlsin räjähdysmäisen suosion myötä Geri alkoi tulla pakkomielteiseksi painonsa suhteen, sillä lehdet kutsuivat häntä pulleaksi.

- Kävin läpi monelle tyypillisiä asioita vartaloni suhteen. Julkisuuden takia kaikki tuntui paljon suuremmalta. Minun tapana selvitä kaikesta oli painoni vahtiminen. Olin joko dieetillä tai söin suruuni. Kukaan ei aluksi huomannut bulimiaani, koska paino pysyy pääosin samana. Bulimia on todella vaarallinen sairaus, Geri kertoi.

 

 

Geri on kertonut syömishäiriöstään myös vuonna 1999 julkaistussa elämäkerrassaan If Only. Kirjassa laulaja kertoi ahmineensa ruokaa vaikeiden tilanteiden jälkeen ja rientäneensä oksentamaan sen jälkeen itseinhonsa takia.

 

Yhtyetoveri lopetti syömisen

Gerin lisäksi myös Melanie Chisholm kärsi syömishäiriöstä Spice Girlsin kiireisimpinä vuosina ja soolouransa alussa. Sporty Spice -lempinimelläkin tunnettu Melanie alkoi kammoksua syömistä ja keskittyi kuntoiluun terveytensä uhalla.

- Ajattelin, että minun on oltava täydellinen ollakseni ihailun arvoinen. Syöminen muuttui naurettavaksi, ja välttelin tilanteita, joissa oli tarjolla ruokaa. Tarvitsin hiilihydraatteja ja proteiinia. Elin muutaman vuoden ilman rasvaa, ja ruokavalioni koostui pelkästään höyrytetyistä kasviksista ja tuoreista hedelmistä, Melanie on kertonut The Truth About Size Zero -ohjelmassa.

 

Melanie Chisholm vuosina 1998 (vas.) ja 2000.

 

Laulajan sairaus kääntyi päälaelleen hänen aloitettuaan soolouransa vuonna 1999. Melanie masentui ja lihoi huomattavasti. Lehdissä hänen painolleen naureskeltiin.

- Mielestäni medialla on suuri vastuu näissä asioissa. Syömishäiriön kanssa kamppailu on elämän hirveimpiä asioita. Ihminen ei ajattele muuta kuin painoaan. Kaikki sosiaalinen elämä katoaa, koska sairauden takia ei halua tilanteisiin, joiden aikana pitäisi yrittää syödä. Minäkin olin muuttua täysin erakoksi. En tiedä, miten selvisin siitä.

 

 

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!