fbq
Hllwd
06.05.2016 16:11
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Spekuloinnille loppu – jenkkitähti tuli ulos kaapista!
Spekuloinnille loppu – jenkkitähti tuli ulos kaapista!
Hllwd
06.05.2016 16:11
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Teen Wolf –ja Arrow-sarjoista tuttu näyttelijä Colton Haynes on paljastanut olevansa homoseksuaali.

Coltonin seksuaalisesta suuntautumisesta on spekuloitu pitkään. Tammikuussa eräs ihailija kommentoi hänen Tumblr-palveluun lisäämäänsä vanhaan mallikuvaan Coltonin ”salatusta homotaustasta”, johon näyttelijä kommentoi pohtimalla, oliko se joskus jokin salaisuus. Media tarttui aiheeseen heti, mutta Colton ei tuolloin kommentoinut asiaa sen enempää. Hän ei ollut vielä valmis tulemaan kaapista ulos.

- Se tuli minulle sokkina. En ollut valmis palaamaan otsikoihin. Minun olisi pitänyt julkaista virallinen lausunto, mutta en ollut valmis siihen. En kokenut olevani selityksen velkaa kenellekään. Tunsin silti pettäneeni ihmiset jättämällä asioita kertomatta, Colton kertoi Entertainment Weeklylle.

 

Ahdistus ajoi hoitoon

Colton salasi seksuaalisen suuntautumisensa näyttelijänuransa menettämisen pelossa. Hän kärsii ahdistuksesta, eikä oman identiteettinsä salaaminen auttanut asiaa.

Colton jätti suositut tv-sarjansa henkisen hyvinvointinsa takia. Hän haki ammattiapua ahdistuneisuuteensa ja vietti pitkiä aikoja sairaalassa kolmen kuukauden ajan.

- Olen kärsinyt ahdistuneisuudesta koko elämäni ajan. Halusin jättää sarjat, koska välitin omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistani enemmän kuin urastani silloin. Ahdistuneisuus aiheuttaa minulle fyysistä pahoinvointia ja huimausta.

 

Pelko piti kaapissa

Homoseksuaalisuudestaan kertominen tuntuu Coltonista nyt hyvältä. Hänen perheensä ja työtoverinsa ovat tienneet asian jo vuosia, mutta pelko homofobisista ihmisistä piti hänet kaapissa.

- Ihmiset eivät ymmärrä, millaista on näytellä vuorokauden ympäri. Ihmiset, jotka tuomitsevat homoseksuaalit eivät ymmärrä jatkuvan näyttelemisen olevan maailman raskain asia.