Hyppää pääsisältöön
Harvey Weinsteinin yritys lähellä konkurssia.

Seksiskandaalilla rajut seuraukset - Harvey Weinsteinin tuotantoyhtiö lähellä konkurssia!

Hollywood-tuottaja Harvey Weinstein on ollut useita kuukausia kohun keskellä, kun monet naisnäyttelijät ovat paljastaneen miehen ahdistelleen heitä seksuaalisesti.

Lue lisää: Hollywood-tuottaja kaikkien aikojen seksiskandaalin keskellä – ahdisteli ja raiskasi näyttelijöitä?!

Seksiskandaali tuhosi tuottajan uran, mutta nyt se on tuhoamassa myös Harveyn ja hänen Bob-veljensä perustaman tuotantoyhtiön, The Weinstein Companyn. Aikaisemmin yhtiötä oltiin myymässä sijoittajille, mutta kauppaan tuli mutkia, koska New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä Eric T. Schneiderman nosti syytteen yhtiötä ja sen johtoa vastaan. Harvey on syytteessä ahdistelusta, Bob ja muu johto tämän ahdistelun sallimisesta.

Lue myös: Harvey Weinsteinin uhriksi joutunut Rose McGowan taloudellisessa ahdingossa – joutuu myymään miljoonakotinsa asianajajakulujen takia!

Rahasto uhreille

Yrityksen myynnin yhteydessä oli tarkoitus perustaa rahasto, josta maksetaan korvauksia ahdistelun uhreille.

The Hollywood Reporter kertoo, että The Weinstein Company on nyt lähellä konkurssia. Yhtiön johto on ilmoittanut ostamista suunnitteleville sijoittajille, että he aikovat myynnin sijasta hakeutua konkurssimenettelyyn.

– Vaikka olemme syvästi pahoillamme siitä, että nämä toimet ovat johtaneet tähän valitettavaan lopputulokseen työntekijöillemme, velkojillemme ja uhreillemme, jatkamme ainoaa toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa maksimoidaksemme yhtiön jäljellä olevan arvon, ja hakeudumme konkurssimenettelyyn, yhtiö ilmoitti.

Lue myös: Salma Hayekilta järkyttäviä paljastuksia Harvey Weinsteinista: raivosi ja uhkasi tappaa!

Sijoittaja Obaman hallinnosta

Yhtiötä oli ostamassa sijoittajaryhmä, jota johti presidentti Barack Obaman hallinnossa aikaisemmin työskennellyt Maria Contreras-Sweet. Hänen tarkoituksenaan oli asettaa tuotantoyhtiöön naispuolinen johto.

The Weinstein Companyn ilmoitus konkurssiin hakeutumisesta tuli sen jälkeen, kun Maria Contreras-Sweet oli tavannut syyttäjä Eric T. Schneidermanin ja sopinut nostavansa urheille maksettavia korvauksia.

Lisäksi The Weinstein Company ilmoitti, että suunnitelma yhtiön ostamiseksi oli harhaanjohtava, ja se olisi lopulta vahingollinen kaikille osapuolille.

Lue myös: Näyttelijäkaunottaren järkyttävä paljastus: Harvey Weinstein raiskasi minut kaksi kertaa!

Disney osti edellisen firman

Harvey Weinstein ja Bob Weinstein perustivat The Weinstein Companyn vuonna 2005 sen jälkeen, kun he jättivät Disneylle myymänsä aikaisemman tuotantoyhtiön Miramax Filmsin, jonka he olivat perustaneet vuonna 1979.

The Weinstein Companyn tuottoisimpia elokuvia ovat olleet muiden muassa Django Unchained, Kuninkaan puhe ja Unelmien pelikirja.


Teksti:
Kalle Väistö
Kuvat:
All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!