Salamyhkäinen suhde myös Suomeen ja Poriin! Prinssi Emanuele, 48, pyrkii valtaan – haluaa Italian kuningashuoneen takaisin!

Hllwd | 15.01.2021 08:16

Italian ikivanhan Savoijin kuningashuoneen ainoa miespuolinen jälkeläinen prinssi Emanuele Filiberto, 48, haaveilee ottavansa isänmaassaan pian poliittista vastuuta. Hän julisti jo viime kesänä rakentavansa paremman tulevaisuuden Italialle.

Ensiaskeleet hallintopiireihin on jo otettu ja Euroopan seurapiirit valloitettu. Venetsian ja Piemonten prinssin titteleitä kantava Emanuele on osallistunut muun muassa paikalliseen Tanssii tähtien kanssa -kisaan sekä Euroopan hovien isoimpiin juhlatapahtumiin yhtenä kunniavieraista.

Syntyi maanpaossa

Emanuele syntyi Genevessä, jonne hänen tuhat vuotta vanha sukunsa ajettiin vuonna 1948, kun Italia päätti luopua monarkiasta. Prinssin isoisä, maan viimeinen kuningas Umberto II ennätti istua valtaistuimella vain hieman yli kuukauden.

Perustuslakiin kirjattiin, ettei yksikään fasismia kannattaneen Savoijin suvun miespuolinen edustaja saa enää koskaan astua Italian kamaralle.

Kun laki kumottiin 2002, Emanuele perheineen muutti välittömästi takaisin.

prinssiSavoijin tuhatvuotinen suku on ryvettynyt lukuisissa skandaaleissa. Emanuelen isä Vittorio pidätettiin 2006 epäiltynä parituksesta ja mafiakytköksistä. Perhekuva Emanuelesta vanhempineen on vuodelta 1997.

Henkilökohtainen sähke

Emanuele tunnetaan myös tv-persoonana ja yrittäjänä, mutta kuningasmielisyyden nostaessa jälleen päätään on prinssi suoraan ilmoittanut olevansa tuleva kuningas nyt 83-vuotiaan Vittorio-isänsä kuollessa. Hänellä on jo 12 miljoonaa kannattajaa 60 miljoonan asukkaan maassa.

Prinssi on naimisissa ranskalaisnäyttelijä Clotilde Couraun kanssa, ja heillä on kolme tytärtä. Koska vaimo on jo 51-vuotias, on todennäköistä, että ikivanhan aatelisperheen miespuolinen sukuhaara päättyy Emanueleen.

Prinssillä on salamyhkäinen suhde Suomeenkin. Kun Euroopassa jazzkaupunkina tunnettu Pori täytti 450 vuotta 2008, oli Emanuele ainoa kuninkaallinen, joka lähetti julkisen onnittelukirjeen kaupungille. Syyn on kerrottu olevan henkilökohtainen.

prinssi

Prinssipari lomailee parhaillaan tyttäriensä kanssa Sveitsissä siniveristen ja julkkisten suosimassa Gstaadissa.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!