Hllwd

Rose McGowan lyttäsi Natalie Portmanin feministisen eleen Oscar-gaalassa: Olet osa ongelmaa!

13.02.2020 22:02

Natalie Portman nähtiin Oscar-gaalan punaisella matolla dramaattisessa viitassa, johon oli kirjailtu elokuva-akatemian tänä vuonna sivuuttamien naisohjaajien nimet. Viittaa koristivat Lorene Scafarian (Hustlers), Lulu Wangin (Jäähyväiset), Greta Gerwigin (Pikku Naisia), Mati Diopin (Atlantics), Marielle Hellerin (A Beautiful Day in the Neighborhood), Melina Matsoukasin (Queen & Slim), Alma Har'elin (Honey Boy) ja Céline Sciamman (Portrait of a Lady on Fire) nimet.

Näyttelijä ja aktivisti Rose McGowan ei kuitenkaan vakuuttunut Portmanin hiljaisesta kannanotosta.

McGowan tylytti Portmania 11. helmikuuta julkaisemassaan Facebook-viestissä. Hän syytti Portmania siitä, ettei tämä ole itse pyrkinyt edistämään naisten asemaa elokuvateollisuudessa. 

– Koen Portmanin tyylisen aktivismin erittäin loukkaavana meille, jotka todella teemme kaiken työn. En kirjoita tätä katkeruudesta, vaan inhosta. Haluan hänen ja muiden näyttelijättärien toimivan puheidensa mukaisesti, McGowan kirjoitti.

Portman on tukenut muun muassa Time’s Up -liikettä. McGowanin mukaan pelkät sanat eivät kuitenkaan riitä muuttamaan maailmaa.

– Natalie, olet työskennellyt erittäin pitkän urasi aikana kahden naisohjaajan kanssa, joista toinen olit sinä itse. Sinulla on tuotantoyhtiö, joka on palkannut tismalleen yhden naisohjaajan, sinut itsesi. Kaltaisesi A-luokan tähdet voisivat muuttaa maailmaa, jos tekisitte kannanoton sen sijaan, että olisitte osa ongelmaa. Kyllä, sinä, Natalie. Olet osa ongelmaa. Tyhjät puheet ovat ongelma.

McGowan päätti kirjoituksensa muistuttamalla, millaisia toimia tasa-arvon saavuttamiseen vaaditaan.

– Ei ole mitään lakia, jonka mukaan sinun täytyisi palkata naisia, työskennellä naisten kanssa tai tukea naisia. Tee niin kuin itse haluat, mutta älä teeskentele, että ajat kenenkään muun etua kuin omaasi. Mitä minuun tulee, tulen jatkossakin korottamaan ääneni ja taistelemaan muutoksen puolesta ilman korvausta. Sitä aktivismi on. Kunnes sinä ja näyttelijätoverisi ryhdytte tositoimiin, tee meille kaikille palvelus ja ripusta brodeerattu aktivistin viittasi naulaan.

Lähde: Page Six
Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!