Laihdutus

Reese Witherspoon laihduttaa vauvanruualla, Megan Fox puhdistaa kehonsa siiderietikalla – ravitsemusterapeutti Hanna Partaselta täystyrmäys Hollywood-kaunotarten ihmedieeteille!

Hllwd | 13.01.2021 07:53

Hollywoodin supertähdetpudottavat painoaan mitä erikoisimmalla tavoilla. Monet ruokavalioista sisältävät outojakin ainesosia. Muun muassa näyttelijä Reese Witherspoon, 44, on kokeillut vauvaruokadieettiä, jossa syödään reilut 10 purnukkaa pienokaisille tarkoitettuja soseita päivässä. Niiden ohella voi haukata myös yhden vähäkalorisen aterian.

Reese

Hanna Partanen:

Tämä ei ainakaan ole dieettien epäterveellisimmästä päästä, sillä vauvanruuissa ei ole kauheasti suolaa ja rasvan laatukin on hyvä. Luulen, että teho perustuu pieneen annoskokoon ja säännölliseen syömiseen.

Kymmenenvuotta etikkaa

Megan

Näyttelijä Megan Fox, 34, on kokeillut omenasiiderietikkaa puhdistaakseen kehoaan. Hän on nauttinut etikkaa terveysvaikutusten toivossa jo kymmenen vuotta. Megan on myös joskus noudattanut ruokavaliota, jossa viiden aineksen ateriat valmistetaan viidessä minuutissa.

Hanna Partanen:

Kyllä tämä omenaviinietikan käyttö enemmän huuhaan puolelle menee. Virallisia terveysväitteitä omenaviinietikan puolesta ei ole. Mutta jos usko on vahva, niin ehkä se joillakin auttaa.

Vain lohta ja kapriksia

Mariah

Huippulaulaja Mariah Carey, 50, on kertonut eräässä haastattelussa, että hän noudattaa harvinaisen yksipuolista lautasmallia. Mariah on sanonut dieettinsä olevan hyvin ankara, koska hän syö pelkästään norjalaista lohta ja kapriksia joka päivä.

Hanna Partanen:

On kyllä vähän yksipuolinen ruokavalio, jos hän puhuu totta. Proteiinin saanti on ainakin turvattu, mutta kyllähän tuossa muuan muassa kaikki kasvikset jäävät unholaan. Pitkällä tähtäimellä tämä on huono veto.

Pudotti 9 kiloa mehudieetillä

Beyonce

Popdiiva Beyoncén, 39, tiedetään kokeilleen ”The Master Cleanse” -nimistä kahden viikon mehudieettiä. Kehoa puhdistavaa vaikutusta tavoitellaan sitruunamehun avulla. Juomaan on sekoitettu myös cayennepippuria ja vaahterasiirappia. Syynä painonpudotukseen oli vuoden 2006 Dreamgirls-elokuvan rooli, johon Beyoncé väittää laihtuneensa tällä menetelmällä peräti 9 kiloa.

Hanna Partanen:

En usko tämän tehokkuuteen. Sitruunamehu on ollut nyt monessakin paikassa hittijuttu. Haluan kuitenkin muistuttaa, että sen happamuudesta on hampaille hallaa, sillä kiille kärsii, jos tätä siemailee säännöllisesti.

Värikkyyttä viikkoon

 Christina Aguilera

Laulaja Christina Aguilera, 39, on kehunut kinkkistä seitsemän päivän sateenkaaridieettiä. Viikko aloitetaan valkoisilla aterioilla ja sitä seuraa punainen päivä. Kolmantena nautitaan vihreitä eväitä, kun päivinä neljä ja viisi saa syödä vain oransseja ja violetteja sapuskoja. Kuudentena taas murkinoidaan keltaisilla ruoka-aineilla. Päätöspäivänä herkutellaan kaikilla väreillä.

Hanna Partanen:

Monet dieetit perustuvat tämän tapaisille säännöille ja rajoituksille. Sanon aina, että ihmisen pitää syödä värikkäästi, ja tässä se ainakin toteutuu. Sillä tosin on väliä, syökö oranssina päivänä cheddaria vai porkkanaa.

Sienillä solakaksi

Katy Perry

Poptähti Katy Perryn, 36, sienidieetti kuulostaa perin mielenkiintoiselta. Kaksi viikkoa kestävällä kuurilla syödään raakoja sieniä siten, että niillä korvataan yksi päivän aterioista. Sienten on väitetty auttavan siihen, että tiimalasivartalo on helpommin saavutettavissa.

Hanna Partanen:

Minulle ennenkuulumaton dieetti, joka on suuren maailmanluokan puppua. Jos yhden aterian korvaa tällaisella vähäkalorisella ruualla, niin toki voi laihtua, mutta voisin verrata tätä kasvissosekeiton syöntiin.

Suosii siemeniä

Taylor

Chiansiemenet ovat nykyään suosiossa myös julkkisten keskuudessa. Laulaja Taylor Swiftin, 31, kerrotaan vannovan ”supersiementen” nimeen hoikkana pysymisessä. Hänen sanotaan käyttävän niitä smoothieihin ja välipalojen päälle. Taylor on kertonut, että hän juo myös paljon vettä, ja pitää yllä monipuolista sekä tasapainoista ruokavaliota.

Hanna Partanen:

Chiansiemenet sisältävät liukoista kuitua, mikä muodostaa eräänlaista geeliä. Se voi lisätä kylläisyyden tunnetta, mistä Taylorkin varmaan kokee olevan hyötyä painonpudotuksessa. Haluan kuitenkin painottaa, että näitä saa syödä enintään 2 ruokalusikallista päivässä. Mistään ihmelääkkeestä ei ole kyse.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!