fbqRaiskausmuisto piinaa Lady Gagaa, prinssi Harry sai hermoromahduksen – monet supertähdet kamppailevat mielenterveysongelmien kanssa! | Seiska
Julkkiset kärsivät mielenterveysongelmista.

Raiskausmuisto piinaa Lady Gagaa, prinssi Harry sai hermoromahduksen – monet supertähdet kamppailevat mielenterveysongelmien kanssa!

Hllwd | 18.05.2019 19:21

Lady Gaga raiskattiin 19-vuotiaana, eikä tekijä saanut koskaan tuomiota. Päinvastoin, 20 vuotta vanhempi mies on väittänyt seurustelleensa laulajan kanssa. Lady Gaga kärsi pitkään traumaperäisestä stressihäiriöstä, jossa kammottava tilanne nousee yhä uudestaan kuin elävänä silmien eteen. Tila saa Lady Gagan tuntemaan hallitsematonta kauhua ja pelkoa sekä miettimään itsemurhaa.

Lady Gaga

– Lääkäreiden, perheenjäsenteni ja ystävieni kiltteys, huolenpito ja välittäminen pelastivat elämäni. Mielensä voimattomuutta ei pidä koskaan hävetä, tähti viestittää.

Lue myös: Lady Gaga rikkoi hiljaisuuden – kommentoi salasuhdehuhuja suorassa tv-lähetyksessä: "Ihmiset näkivät rakkautta, ja se oli tarkoituksemme!"

Harry patosi surunsa!

Prinssi Harry, 33, piilotteli yli 15 vuoden ajan Diana-äitinsä traagisesta kuolemasta aiheutunutta suruaan. Prinsessa Diana kuoli vuonna 1997. Harry oli tuolloin 13-vuotias, jättämässä lapsuuden taakseen ja astumassa murrosikäisen vaikeisiin vuosiin.

Diana

Prinssi ei koskaan saanut tehdä surutyötä rauhassa vaan patosi tuskan sisälleen. Romahdus tuli 28-vuotiaana, jolloin prinssi kertoo kokeneensa lähes täydellisen hermoromahduksen ja sisälle kätketty tuska pääsi valloilleen. Vasta sen jälkeen alkoi toipuminen.

Harry

Lue myös: Prinssi Harry: Kärsin paniikkihäiriöistä!

Harry, William-veli ja tämän vaimo Kate vetivät vuonna 2019 Heads Together -kampanjan, jonka tarkoitus on poistaa häpeä, jota mielenterveysongelmaiset kantavat mukanaan.

– Oli vapauttavaa, että kun vihdoin aloin puhua mielenterveysongelmastani, huomasin olevani yksi valtavan klubin jäsenistä, Harry iloitsee.

Olen bipolaariaddiktibulimikko!

Laulaja-näyttelijä Demi Lovato, 26, kärsii useasta mielenterveysongelmasta ja on puhunut niistä avoimesti. Eri oireyhtymät ovat saattaneet hänet jo pariin otteeseen kuoleman rajalle. Hän joutui psykiatriseen sairaalaan ensimmäisen kerran jo 17-vuotiaana kesken menestyksekkään kiertueensa. Tuolloin hänet otettiin hoitoon itsetuhoisuuden, syömishäiriön ja masennuksen vuoksi.

Demi Lovato

Lue myös: Poptähti Demi Lovato muistelee päihdevuosiaan: Salakuljetin huumeita jopa lentokoneeseen!

Hänellä todettiin bipolaarinen eli kaksisuuntainen mielialahäiriö. Sitten kuvaan astuivat alkoholi ja huumeet, joiden yliannostuksesta Demi joutui heinäkuussa suljetulle katkolle ja pääsi sieltä pois kolme kuukautta myöhemmin.

Poden torikammoa!

Supersankari kapteeni Amerikkaa vuosia näytellyt Chris Evans kärsii sosiaalisten tilanteiden aiheuttamasta ahdistuksesta sekä julkisten paikkojen pelosta, jota torikammoksikin kutsutaan.

Chris Evans

– Ahdistus nousee pintaan varsinkin ensi-iltojen ja palkintogaalojen lähestyessä. Joudun silloin kohtaamaan valtavan määrän ventovieraita ihmisiä. Olen yrittänyt hakea apua meditaatiosta ja muista rentoutuskeinoista, Chris kertoi taannoin Rolling Stone -lehdessä.

Lue myös: No huh, mitkä muskelit, Chris Evans - kuvat muodonmuutoksesta!

Lisäksi näyttelijä kärsii pikkutarkkuuteen liittyvästä neuroosista. Pienikin epäjärjestys tai suunnitelmista poikkeaminen saa hänen mielensä järkkymään.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!