Hllwd

Prinssi Harry: Kärsin paniikkihäiriöistä!

22.06.2017 16:00

Prinssi Harry, 32, oli vain 12-vuotias, kun hänen äitinsä, prinsessa Diana kuoli. Viime kuukausina Harry on ensimmäistä kertaa avautunut äitinsä kuolemaa seuranneista tunteista.

Harry puhui Dianan menetyksen tuskasta  Forces TV:n tuoreessa haastattelussa. Äidin kuolema laukaisi herkässä iässä olevassa pojassa fyysisiä oireita kuten paniikkikohtaukset.

– Kun olin tilassa, jossa oli paljon ihmisiä - mitä tapahtui usein - hiki virtasi, sydän hakkasi – bum, bum, bum, bum – kirjaimellisesti kuin pyykinpesukone. Ajattelin, että "Voi luoja, minun on päästävä pois täältä heti." Sitten tajusin: "Hetkonen, ei täältä voi lähteä. Pitää vain piilottaa se..." Harry muisteli piinaavia hetkiä.

Armeija selkeytti ajatukset

Afganistanin palvelusaika havahdutti Harryn ymmärtämään, että omille tunnelukoille oli tehtävä jotain. Veljensä, prinssi Williamin, 35, kannustamana Harry aloitti terapian 28-vuotiaana.

Nykyään Harry tapaa ja tukee ihmisiä, jotka kärsivät omista traumoistaan.

– Kun auttaa itseään, voi auttaa muita. Kun saa oman päänsä ja minänsä palautettua oikealle tielle, voi auttaa uskomattoman monia ihmisiä, Harry totesi Forces TV:lle.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!