Hllwd

Prinssi Charlesin kannatus pohjalukemissa – ”Kuninkaallisella PR-koneistolla on edessään kriisi”

24.11.2018 18:30

Prinssi Charles täytti viime viikolla (14.11.) 70 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi päivänsankarin äiti, kuningatar Elisabet, 92, emännöi Buckinghamin palatsissa iltajuhlan.

Walesin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla

Palatsiin oli kutsuttu Charlesin läheisten sukulaisten ja ystävien lisäksi vieraita Euroopan kuningashuoneista.

Express-lehden mukaan juhliin saapuivat ainakin Norjan kuningaspari Harald ja Sonja, Hollannin prinsessa Beatrix, Tanskan kruununprinssipari Frederik ja Mary, Luxemburgin suurherttuapari Henri ja Maria Teresa sekä Belgian hallitsijapari Philippe ja Mathilde.

Äidin koskettavat kehut

Kuningatar Elisabet piti juhlaillallisella esikoispojalleen liikuttavan puheen.

– 70 vuoden aikana Philip ja minä olemme nähneet Charlesin kasvavan luonnonsuojelun ja taiteiden mestariksi, loistavaksi hyväntekeväisyysjohtajaksi – omistautuvaksi ja kunnioitettavaksi kruununperijäksi kehen tahansa verraten – ja mahtavaksi isäksi.

Kuningatar Elisabet, prinssi Philip ja Walesin prinssi Charles

Suosiossa kirittävää

Monien brittien silmissä Charles ei ole yhtä mallikelpoinen tuleva hallitsija kuin vanhempiensa silmin katsottuna.

Viimeisimmän brittiläisen kannatustutkimuksen mukaan vajaat puolet englantilaisista nimeää Walesin prinssin suosikkeihinsa.

Prinssi Charles

Charles jää kansansuosiossa kauas lapsistaan, prinssi Williamista, 36, ja Harrystä, 34. Lähes 40 prosentilla vastaajista oli jotain negatiivista sanottavaa Camillasta, 71.

– Kuninkaallisella PR-koneistolla on edessään kriisi Charlesin valmistautuessa kruununperijäksi, tasavaltaa kannattavan Republic-puolueen tiedottaja totesi Express-lehdelle.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press ja Getty Images/Clarence House
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!