Patricia

Pokka pitää -sarjan ihana Hyacinth kuuluu oikeassa elämässä ritarien sarjaan - näin komean arvonimen Patricia Routledge, 91, sai prinssi Charlesilta! 

Hllwd | 03.06.2020 18:02

Suosittu komediasarja Pokka pitää alkoi jälleen uusintakierroksena TV1:llä. Vuonna 1990 alkaneen sarjan päätösjakso nähtiin vuonna 1995, kun keskiluokkaisen kotirouvan Hyacinth Bucketin roolissa tutuksi tullut Patricia Routledge (nykyään 91-vuotias) halusi lopettaa.

Hyacinthin aviomiestä Richardia sarjassa näytellyt Clive Swift menehtyi lyhytaikaisen sairauden uuvuttamana viime vuonna 82-vuotiaana.

Pokka pitää

Kuva: Pokka pitää -sarjan päähahmot Ricard ja Hyacinth.

Yli 70-vuotisen uran tehnyt Patricia on yksi Englannin arvostetuimmista näyttelijöistä. Hän sai vuonna 2017 Brittiläisen ritarikunnan upseerin arvon, ja saa nyt käyttää nimensä edessä arvonimeä dame. Arvonimen myöntänyt Britannian kruununprinssi Charles kertoi olevansa riemuissaan saadessaan palkita ihailemansa näyttelijän.

Hyväntekeväisyyttä

Ritarikunnan jäsenyys myönnettiin Patricialle osoituksena teatteritaiteen ja hyväntekeväisyyden eteen tehdystä pitkäaikaisesta työstä. Viimeisin Patrician suunnittelema hyväntekeväisyystempaus pidettiin maaliskuussa Chichesterin kuuluisassa Wiston-talossa juuri ennen koronakriisiä.

Tilaisuudessa nokkelasti ja terävä-älyisesti esiintyneen Patrician johdolla kerättiin yli 12 000 euroa liki tuhat vuotta vanhan Chichesterin katedraalin katon korjaamiseen. Hyväntekeväisyyskohde ei ollut sattumaa, sillä Patricia itse asuu West Sussexissa, ja Chichesterin katedraali on näyttelijättärelle hyvin rakas paikka.

Laulajankin koulutus

Patricia on ollut hyvin vaitonainen yksityisyyselämästään, mutta se tiedetään, että hän on pysytellyt elämänsä ajan naimattomana eikä hänellä ole lapsia.
Patricia on kunnostautunut laulajanakin, mihin hänellä on myös koulutus.
 

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!