fbq
Hllwd
07.07.2018 17:03
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Ruotsin prinsessa Estelle, Ison-Britannian prinssi George ja Hollannin kruununprinsessa Amalia
Pikkuprinssi Louis kastetaan ensi viikolla - katso kuvamuistelo kuninkaallisista ristiäisistä!
Hllwd
07.07.2018 17:03
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Cambridgen herttuapari Williamin, 36, ja Catherinen, 36, kolmas lapsi, prinssi Louis kastetaan hovin perinteen mukaisesti kolme kuukautta syntymänsä jälkeen.

Huhtikuussa syntyneen Louisin ristiäisiä vietetään maanantaina 9. heinäkuuta.

Kasteen toimittaa Canterburyn arkkipiispa St. Jamesin palatsin kuninkaallisessa kappelissa, missä myös herttuaparin esikoinen, prinssi George, 4, kastettiin vuonna 2013.

Prinssi Louisin ja Georgen sisko, prinsessa Charlotten, 3, ristiäisiä vietettiin kolme vuotta sitten St Mary Magdalenen kirkossa Norfolkissa.

Pieni vierasjoukko

William ja Catherine ovat pitäneet lapsilleen intiimit kastejuhlat, joihin on kutsuttu vain kolmisenkymmentä vierasta parin lähipiiristä.

Louisin juhlassa tullaan näkemään ainakin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla, Catherinen vanhemmat Michael ja Caroline Middleton sekä sisarukset Pippa Matthews ja James Middleton, kuningatar Elisabet ja prinssi Philip, Sussexin herttuapari Harry ja Meghan sekä muita perheenjäseniä.

Lisäksi kutsuttujen joukossa ovat Loiusin kummit sekä Williamin ja Catherinen lähimmät ystävät.

Ennen pikku-Louisin kastejuhlaa muistellaan aiempia kuninkaallisia ristiäisiä.

Cambridgen herttuapari Williamin ja Catherinen esikoispoika George kastettiin Lontoossa.
Espanjan kuningaspari Felipen ja Letizian esikoistytär, prinsessa Leonor kastettiin talvella 2006 Jordan-joen vedellä. Lapsen kummeja ovat hänen isovanhempansa, kuningaspari Juan Carlos ja Sofia.
Tanskan kruununprinssipari Frederikin ja Maryn esikoispoika, prinssi Christian sai useita kuninkaallisia kummeja: Tanskan prinssi Joachim, Norjan kruununprinssipari Haakon ja Mette-Marit, Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja Kreikan kruununprinssi Pavlos.
Belgian hallitsijapari Philippe ja Mathilde juhlivat tyttärensä, prinsessa Elisabethin ristiäisiä joulukuussa 2001.
Monacon ruhtinaspari Albertin ja Charlenen kaksosten, prinssi Jacquesin ja prinsessa Gabriellan kastejuhlaa vietettiin keväällä 2015.
Hollannin hallitsijapari Willem-Alexander ja Maxima saivat esikoistyttären Catharina-Amalian joulukuussa 2003. Lapsi sai kuusi kummia: Hollannin prinssi Constantinj, Ruotsin kruununprinsessa Victoria, poliitikko Herman Tjeenk Willink, Maximan ystävä Samantha Deane, Maximan veli Martin Zorrequieta ja Willem-Alexanderin ystävä Marc ter Haar.
Tukholmassa juhlittiin kruununprinsessapari Victorian ja Danielin tyttären, prinsessa Estellen kastetta toukokuussa 2012. Estellen kummeja ovat eno, prinssi Carl Philip, täti Anna Westling-Söderström, Hollannin kuningas Willem-Alexander, Tanskan kruununprinsessa Mary ja Norjan kruununprinssi Haakon.
Norjan kruununprinssipari Haakonin ja Mette-Maritin Ingrid-tytär kastettiin kuninkaallisen linnan kappelissa keväällä 2004.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »