Piilokuninkaalliset kokoontuivat.

Piilokuninkaalliset kokoontuivat! Serbian ja Albanian rojalistit haluavat kuninkaat takaisin valtaan – kuva!

19.10.2019 14:06

Serbian kruununprinssipari Alexander, 75, ja Katherine, 76, kutsuivat taannoin kruunuttomia kohtalontovereitaan kylään. Joukossa nähtiin toki myös Espanjan kuningas Juan Carlos vaimoineen, joka oli vihdoin päässyt eroon omastaan. Isäntä sen sijaan ei ole kruunua koskaan päähänsä saanut, vaikka on sitä vuosikymmenet odottanut.

Lue myös: Erillään asuva Espanjan entinen hallitsijapari yllätti: Juan Carlos kunnioitti vaimonsa syntymäpäivää – kuva!

Aleksander Karadordevic on Jugoslavian viimeisen kuninkaan, Pietari II:n poika. Kuningas menetti valtansa toisessa maailmansodassa 1941. Alexander näki isänmaansa ensi kerran vuonna 1991 ja muutti sinne 2000. Vuonna 2001 hän sai Jugoslavian kansalaisuuden sekä entiset kuninkaalliset kiinteistöt käyttöönsä.

Loistoa kaipaavat kansalaiset vaativat, että kruununprinssi Alexander (vas.) nousisi Serbian kuninkaaksi ja Leka II (oik.) alkaisi hallita Albaniaa. Kuvassa myös prinsessat Katherine ja Leia.
Loistoa kaipaavat kansalaiset vaativat, että kruununprinssi Alexander (vas.) nousisi Serbian kuninkaaksi ja Leka II (oik.) alkaisi hallita Albaniaa. Kuvassa myös prinsessat Katherine ja Leia.

 

Lue myös: Kreikan prinsessa Maria-Olympia, 22, ei piittaa kuninkaallisten etikettisäännöistä – poseeraa harvinaisen rohkeasti sosiaalisessa mediassa!

Yksi kruunuttomista vieraista oli Albanian komea 37-vuotias kruununprinssi Leka II yhdessä Elia-puolisonsa kanssa. Albaniassa on vain kerran ollut kuningasvalta, joka kesti vaivaiset 11 vuotta. Kuningas Zogu I oli Lekan isoisä ja pakeni maasta Italian hyökättyä sinne vuonna 1939.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Anne Pennanen
Kuvat: All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!