Hyppää pääsisältöön
Youth soittaa duossa Paul McCartneyn kanssa.

Paul McCartneyn bändikaveri Martin "Youth" Glover lataa: John Lennonille annettu liikaa kunniaa!

Martin "Youth" Glover on tuottanut menestyslevyjä niin Pink Floydille, the Vervelle kuin Guns N' Rosesille. Hän tuntee tähdet Paul McCartneysta ja Axl Rosesta alkaen ja tietää taiteilijaluonteiden metkut.

– Se on usein kuin työskentelisi ipanoiden kanssa! Ei ole väliä kuinka tunnetusta artistista on kyse, Youth avautuu Seiskan reportterille.

Lue lisää: Megatuottaja Martin Glover Sex Pistols -legenda Johnny Rottenin kanssa työskentelystä: ”Joi studiossa korin kaljaa ja sammui!”

The Fireman on duo, jossa Youthin lisäksi on the Beatles yhtyeen Paul McCartney.

–  Kaikki alkoi remixistä, josta teimme kokonaisen albumin.

Vuonna 1993 julkaistua ambient vaikutteista Strawberries Oceans Ships Forest -levyä myytiin vaan 500 kappaletta alun perin. Yksi syynä se ettei yhtyeen kokoonpanoa ollut vielä annettu julkisuuteen.

–  On mahtavaa työskennellä jonkun kanssa, joka on yhtä merkittävä.

Youthia harmittaa Paulin saama aliarvostus Beatles-vuosiltaan.

John Lennonille on annettu kunnia avantgardesta ja Paulille melodisesta säveltämisestä. Todellisuudessa Paul oli se avantgarde-hahmo nauhoitusluupeillaan ja abstrakteilla teoksillaan, kuten Helter Skelter.

Lue myös: Tuottaja Martin Glover avautuu Seiskalle 12 miljoonaa euroa maksaneen Guns N’ Roses -paluualbumin teosta: ”Muusikoita kovalla palkalla isossa studiossa!”

Paulin ja Youthin tuorein albumi Electric Arguments on vuodelta 2008.

–  Mielestäni Paulin parhaat työt ovat Firemanin tiimoilta. On mahtava nähdä häntä kokeilemassa uutta. Suunnitelmissamme on tehdä albumi, joka kymmenes vuosi. Joten nyt olisi kohta aika tehdä taas uusi albumi!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jyrki Hämäläinen
Kuvat:
All Over Press ja Freeman Promotions

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!