fbq
Hllwd
18.08.2019 13:31
Teksti: Mikko Niimes|Kuvat: All Over Press, Lehtikuva
Robert Kubican onnettomuus
Nämä ovat karmeimmat formulaonnettomuudet, joista kuski selvisi hengissä – hurjat kuvat! Robert Kubican jalat törröttivät ohjaamosta – Martin Brundlen auto katkesi kahtia!
Hllwd
18.08.2019 13:31
Teksti: Mikko Niimes|Kuvat: All Over Press, Lehtikuva

Kilpa-autoilussa kuoleman uhka on jatkuvasti läsnä. Nämä kuljettajat tietävät sen erityisen hyvin.

 

Robert Kubica

Robert Kubica muistetaan formula-auton ratista erittäin nopeana kuljettajana, joka ajoi valtavan rajun onnettomuuden Kanadan-osakilpailussa 2007.

Williams-auton runko suojeli puolalaista, ja hän selvisi 300 kilometrin tuntinopeudella ajamastaan törmäyksestä lähes vammoitta – mutta hänen jalkansa heiluivat onnettomuudessa paljaina auton keulassa, ja osumia saadessaan ne olisivat voineet vammautua pahasti.

Robertin pelastumisen syyksi on kerrottu auton riittävän loiva törmäyskulma seinään. FW29-auto sinkoutui radalla satoja metrejä, mutta Kubica pysyi turvavöissä ja auton sisällä turvassa.

Vuonna 2011 Robert loukkaantui vaikeasti ralliauton ratissa.

Hän onnistui palaamaan F1-kilpailijaksi tälle kaudelle, taas Williams-tallissa, vaikka oikea käsi onkin vammautunut pysyvästi.

Robert Kubica

 

Martin Brundle

Martin Brundlen Jordan-auto hajosi kappaleiksi Australian Melbournen kilpailussa vuonna 1996, kun hän törmäsi edellään ajaviin autoihin ja tempautui ilmalentoon radan kolmosmutkassa.

Martin huojui ulos autosta ja juoksi varikolle. Kuumaverinen kilpa-ajaja vaati tallin vara-autoa itselleen, jos uusintalähtö koittaisi.

– Auto pysähtyi ylösalaisin ja haistoin bensan. Minua pitkin valui nestettä. Onnekseni se olikin juomapulloni sisältöä, Martin on kertonut onnettomuudestaan.

Martin Brundle

 

Fernando Alonso

Fernando Alonso joutui kaivautumaan ulos McLarenistaan vuoden 2016 avausosakilpailussa. Hän selviytyi kolarista ilman fyysisiä vammoja. Alonso osui kilpakumppanin autoon 305 kilometrin tuntinopeudella ja lensi kieppuen parisataa metriä. Paikka oli sama kuin Martin Brundlella vuonna 1996.

– Näin taivaan ja maan vuorotellen. Odotin sen loppuvan ja mietin, että äitini katsoo kisaa televisiosta. Minun täytyi nousta heti autosta, vaikka auto oli ylösalaisin ja rako oli ahdas.

Fernando Alonso
Tilaa Seiskan uutiskirje! »