fbq
Hllwd
25.12.2017 13:33
Teksti: Mia Malmi|Kuvat: All Over Press
Albert ja Charlene
Näin Norjan, Espanjan ja Monacon kuningasperheet viettävät joulua!
Hllwd
25.12.2017 13:33
Teksti: Mia Malmi|Kuvat: All Over Press

Ruhtinas Albertin edesmennyt Grace-äiti järjesti jo 1960-luvulla Monacon vähävaraisille ja orvoille lapsille suunnatun joulujuhlan, josta tuli pian vuotuinen perinne. Tänä vuonna Albert, 59, ja Charlene, 39, järjestävät jouluaattona juhlan, jossa lapset saavat herkkuja ja joululahjoja.

Söpöilevät Instassa!

Ruhtinatar Charlenen Instagram-tilillä hurmaavat hänen ja Albertin joulukuussa kolme vuotta täyttäneet kaksoset Jacques ja Gabriella ykköset yllään. Monacon perintöprinssi Jaques on sonnustautunut juhlan kunniaksi valkoiseen kauluspaitaan ja Gabriella joulunpunaiseen rusettimekkoon.

Lahjat loppiaisena!

Espanjan kuningasperhe

Espanjan hallitsijaperheen joulukortissa hymyilevät kuningasparin Felipen, 49, ja Letizian, 45, suloiset tyttäret, kruununprinsessa Leonor, 12, ja prinsessa Sofia, 10.

Joulun juhlinta huipentuu loppiaiseen, jolloin joululahjat vasta jaetaan. Joulupukin ja porojen sijaan lapset saavat joululahjat itämaan tietäjiltä. Prinsessat valmistelevat perinteiden mukaisesti tietäjille ruokaa ja juomaa, jotka jätetään illalla ovelle. Yön aikana eväät katoavat ja lahjat ilmestyvät kuusen alle.

Jouluaattona kuningaspari isännöi perinteistä joulupäivällistä Zarzuelan palatsissa, jossa mukana illallistavat Felipen isä Juan Carlos, 79, ja äiti Sofia, 79.

Vuoroin vieraissa!

Norjan kuninkaalliset

Kuningas Haraldilla, 80, ja kuningatar Sonjalla, 80, on tapana viettää joulua vuorovuosin molempien lastensa perheiden kanssa. Kruununprinssi Haakon, 44, kruununprinsessa Mette-Marit, 44, prinsessa Ingrid Alexandra, 13, prinssi Sverre Magnus, 12, ja Italiaan muuttanut Marius, 20, tosin ovat viime vuosina viettäneet joulua vuoristomajassaan.

Harald ja Sonja kutsuvat lapset Voksenkollenilla sijaitsevaan Kongsseteren-hirsilinnaan tai vierailevat itse kruununprinssiperheen luona Skaugumissa tai prinsessa Märtha Louisen ja lasten luona Lommedalenissa.

Kuningasperhe syö joulupäivällisellä grillattua porsasta. Perinne on omaksuttu aikoinaan Tanskan hovista, eikä siitä poiketa koskaan. Joulupäivän aamuna he käyvät kirkossa, yleensä Holmenkollenilla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »