fbq
Hllwd
12.01.2021 18:02
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: All Over Press, Instagram
Evander Kane
NHL-pelaaja hakeutui konkurssiin – Evander Kanella velkaa yli 22 miljoonaa
Hllwd
12.01.2021 18:02
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: All Over Press, Instagram

San Jose Sharksin vasen laitahyökkääjä Evander Kane, 29, on pahoissa talousvaikeuksissa. Vuoden 2009 ensimmäisellä kierroksella neljäntenä varattu pelaaja on hakeutunut henkilökohtaiseen konkurssiin. Evanderille on kertynyt velkaa yli 22 miljoonan euron edestä. 

Lue myös: Tissimysteeri ratkesi - tämä seksipommi sekoitti NHL-lähetyksen ryntäillään - kuvat!

Kiekkotaitaja on tienannut urallaan arviolta lähes 43 miljoonaa euroa. Konkurssihakemuksesta ilmenee kuitenkin, että Evander ei välttämättä pelaa huomenna 13. tammikuuta alkavalla NHL-kaudella, sillä urheilijan vastasyntyneellä lapsella on terveysongelmia. 

Lähes 6 miljoonan euron vuosipalkka

Evanderin tuorein miljoonasopimus on vuodelta 2018, jolloin hän allekirjoitti sopimuksen yli 40 miljoonaa euroa seitsemästä kaudesta takaavan diilin. Jos Evander jättää kauden väliin, ei hänelle luonnollisesti makseta palkkaakaan, mikä saattaa pahentaa jo ennestään tukalaa taloustilannetta.

Lue myös: Kotimaisema vaihtuu! NHL-kiekkoilija Sami Vatanen tyhjentää New Jerseyn -lukaaliaan – ”Sopii meikäläiselle!”

Seitsemän huollettavaa

Evander on hävinnyt rahojaan esimerkiksi uhkapeleihin ja kiinteistökauppoihin. Eräällekin kasinolle hän on velkaa 1,2 miljoonaa euroa. Evanderin nimissä on myös kolme kiinteistöä, joista on velkaa 8,2 miljoonaa.

Lisäksi hänellä on peräti seitsemän huollettavaa, sillä oikeusasiakirjojen mukaan hän on vastuussa tyttärensä, siskonsa, äitinsä, isänsä, enonsa ja isoäitinsä kuluista.

Lue myös: Patrik Laineen puolen millin Lamborghini on siirtokilvissä - IS: ökymaasturin matka vie Mansesta Kanadaan!


Myrskyn silmässä aiemminkin

Evanderin viime vuodet ovat olleet varsin synkkiä, sillä hyökkääjän vaimo Anna sai keskenmenon odottaessaan parin esikoista vuonna 2019. Vuonna 2015 Evander oli myrskyn silmässä Winnipeg Jetsissä, jossa hänellä huhuttiin olleen välikohtaus seurakavereidensa kanssa. Se kiihdytti siirtohuhuja sopimuksen päätyttyä. 

Buffalo Sabresissakin pelannut kanadalainen on otellut NHL:ssä 12 kaudellaan yhteensä 713 runkosarjapeliä tehoilla 242+215=457.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »