Miljoonien menetys tiedossa – Katy Perry hävisi tekijänoikeustaistelun oikeudessa!

Hllwd | 30.07.2019 09:10

Laulaja Katy Perry joutui pettymään tekijänoikeuskiistassa.

Gospel-räppäri Flame haastoi Katyn oikeuteen tekijänoikeustikkomuksesta, sillä Flamen mukaan Katyn superhitti Dark Horse sisältää hänen Joyful Noise -kappaleensa tunnistettavan biitin.

Kappaleensa tahallisen tai tahattoman kopioinnin lisäksi Flame väitti Katyn kappaleen musiikkivideossa nähtyjen yliluonnollisten elementtien vahingoittaneen räppärin mainetta uskonnollisissa piireissä.

Tapausta puitiin Los Angelesin oikeustalossa viime viikolla, ja tuomari antoi päätöksensä muutama tunti sitten. Tuomari katsoi, että Katy Perry ja hänen kanssaan kappaleen tehneet Dr. Luke, Max Martin, Cirkut, Sarah Hudson ja Juicy J syyllistyivät tekijänoikeusrikkomukseen.

 

Tuomari ei uskonut selityksiä

Katy ja hänen tiiminsä vakuuttivat, etteivät he olleet tietoisia Flamen vuonna 2008 julkaistusta kappaleesta. Katyn asianajajan mukaan Joyful Noise on liian epämääräinen kappale tunnistettavaksi – saati kopioitavaksi. Laulajan tiimin mukaan kappaleiden yhtäläisyydet ovat puhtaasti sattumaa.

Piirituomari Christina Snyder ei kuitenkaan suostunut luopumaan tapauksesta ja sanoi, että Katy ja Dr. Luke olivat varmasti kuulleet kappaleen, sillä se sai aikoinaan muun muassa Grammy-ehdokkuuden.

Katyn ja Flamen kappaleiden suosio on kuitenkin hyvin erilainen: Flamen kappaleen musiikkivideolla on Youtubessa 3,6 miljoonaa katselukertaa, Katyn kappaleella 2,6 miljardia. Flamen kappaletta on kuunneltu Spotifyssa 3,4 miljoonaa kertaa, Katyn huimat 609 miljoonaa.

 

Miljoonien tappio?

Tuomarin päätös oli järkytys Katylle ja hänen tiimilleen, sillä gospel-räppäri Flamelle maksettavat korvaukset nousevat todennäköisesti miljooniin euroihin.

Korvauksiin liittyvä istunto järjestetään tänään tiistaina. Arvioiden mukaan Katy joutunee maksamaan Flamelle miljoonien eurojen korvaukset taloudellisista tappioista ja tekijänoikeuskorvauksista. Lisäksi Katy menettänee mahdollisuuden tienata kappaleellaan rahaa oikeustaistelun jälkeen.

Lue myös: ”Maailman oudoin oikeustaistelu!" Gospel-räppäri syyttää Katy Perrya plagioinnista, noituudesta ja maineensa tuhoamisesta!

 

Kiistelty oikeustaistelu

Tuomarin päätös on herättänyt keskustelua musiikkialalla. Muun muassa Digital Music News piti päätöstä kyseenalaisena, sillä julkaisun mukaan kuka tahansa artisti voi joutua oikeustaistelun keskelle, vaikka kahden kappaleen samankaltaiset kohdat olisivatkin pelkkää sattumaa.

Katy Perry ei ole kommentoinut tuomarin päätöstä julkisuudessa.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!