Mad Max -elokuvien pahiksia esittänyt Hugh Keays-Byrne on kuollut - "Todella kiltti ja kaunis sielu"

Hllwd | 03.12.2020 23:18

Australialainen näyttelijä Hugh Keays-Byrne on kuollut 73-vuotiaana. Hän menehtyi rauhallisissa merkeissä Deadline-julkaisun mukaan. 

Keays-Byrne tunnettiin parhaiten Australiassa kuvatuista Mad Max -elokuvista. Hän näytteli elokuvasarjan kahdessa osassa.

Alkuperäisessä vuoden 1979 Mad Max -leffassa hän esitti Toecutter-hahmoa, joka oli kyseisen elokuvan pahis. Roolihahmo johti leffan ilkeää prätkäjengiä, jota vastaan Mel Gibsonin näyttelemä Mad Max taisteli.

Kyseistä elokuvaa pidettiin yhden kohtauksen takia niin raakana, että sen esittäminen kiellettiin Ruotsissa ja Uudessa-Seelannissa. Ruotsissa esityskielto kumottiin vasta vuonna 2005, Uudessa-Seelannissa kielto purettiin vuonna 1983.

hugh keays-Byrne
Keays-Byrnen esittämä Toecutter huutaa vuoden 1979 Mad Max-elokuvassa, 

Lue myös: Lokakuussa menehtyneen Sean Conneryn kuolinsyy selvisi

Keays-Byrne palasi Mad Max -elokuvien dystooppiseen maailmaan vielä leffasarjan viimeisimmässä osassa Mad Max: Fury Road vuodelta 2015. Hän näytteli elokuvassa jälleen ilkeää henkilöä. Tällä kertaa näyttelijän roolihahmon nimi oli Immortan Joe.

Hahmo oli elokuvan kulttimainen johtaja, joka mielipuolisesti jahtaa karannutta haaremiaan. Haaremin oli vapauttanut Charlize Theronin esittämä Furiosa-hahmo, ja häntä karkumatkalla auttaa Tom Hardyn esittämä Mad Max. 

Edesmennyttä Keays-Byrnea muistettiin lämmöllä sosiaalisessa mediassa. Hänen entiset työkaverinsa kuvailivat häntä hyvin anteliaaksi ja auttavaksi persoonaksi. 

- Lepää rauhassa Hugh Keays-Byrne. On uskomatonta, että pystyit esittämään pahaa sotaruhtinasta niin hyvin, vaikka olet todella kiltti ja kaunis sielu. Sinua tullaan ikävöimään kovasti ystäväni, Charlize twiittasi. 

 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!