Lokakuussa menehtyneen Sean Conneryn kuolinsyy selvisi

Hllwd | 29.11.2020 19:02

TMZ:n mukaan näyttelijälegenda Sean Conneryn kuolinsyy on selvinnyt.

Sean menehtyi 90-vuotiaana lokakuun viimeisenä päivänä. Yhdysvaltalaissivusto on nyt saanut käsiinsä näyttelijän kuolintodistuksen.

Lue myös: Näyttelijälegenda Sean Connery, 90, on kuollut

Asiakirjojen mukaan Sean kuolinsyyksi todettiin keuhkokuume, näyttelijän korkea ikä sekä sydämen eteisvärinä, eli sydämen rytmihäiriö. 

TMZ:n mukaan virallisista asiakirjoista selviää myös, että näyttelijä nukkui pois kello 1:30 yöllä Bahamalla sijaitsevassa kodissaan.

Seanin vaimo Micheline Roquebrune, 91, kertoi marraskuussa Daily Mailin haastattelussa näyttelijän kärsineen myös vaikeasta dementiasta.

- Se ei ollut hänelle elämää. Hän ei voinut enää ilmaista itseään selkeästi. Onneksi hän kuoli rauhallisesti unissaan, Micheline kertoi lehdelle. 

Lue myös: Sir Sean Conneryn leski Micheline paljasti menehtyneen Bond-tähden viimeisen toiveen

Sean tunnetaan parhaiten James Bond -roolistaan, mutta hän näytteli myös monissa muussa elokuvassa. Näyttelijän viimeiseksi elokuvaksi jäi Herrasmiesliiga (2003). Kolme vuotta sen jälkeen Sean ilmoitti jäävänsä virallisesti eläkkeelle. 

Lue lisää: Sean Connery 90 vuotta – huimat kuvat elämän varrelta: Siirtyi mallin töistä valkokankaalle, kieltäytyi jalkapallourasta ManU:n riveissä!

Seanille myönnettiin Golden Globe -elämäntyöpalkinto vuonna 1996, sekä Yhdysvaltain elokuvainstituutin elämäntyöpalkinto vuonna 2006. Ainoan Oscarinsa hän nappasi vuonna 1988 elokuvasta Lahjomattomat.

Kuningatar Elisabet löi Seanin ritariksi vuonna 2000.

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!